07 Temmuz 2014 18:58

Kadınlar artık susmayacaklar!

Dünyanın diğer yarısını oluşturduğumuzu, kadın cinayetlerinin son bulması gerektiğini, bedenimizle ilgili kararları ancak bizim verebileceğimizi, savaşların son bulmasını dünya üzerinde barışın egemen olmasını istediğimizi hep bir ağızdan söyledik.

Kadınlar artık susmayacaklar!
Paylaş

6. Ekmek ve Gül Şenliği’nde tüm kadınlar bir araya geldik ve taleplerimizi haykırdık. Dünyanın diğer yarısını oluşturduğumuzu, kadın cinayetlerinin son bulması gerektiğini, bedenimizle ilgili kararları ancak bizim verebileceğimizi, savaşların son bulmasını dünya üzerinde barışın egemen olmasını istediğimizi hep bir ağızdan söyledik. Genç, yaşlı, işçi, emekli, öğrenci tüm kadınların ortak talepleri yer buldu bu şenlikte. Kadınların günlük yaşamdaki sorunlarını birbirine aktarabilmesi için ellerimizi birleştirdik. Dayanışma içinde olduğumuzu ve bunun kadınların talepleri karşılanana kadar devam edeceğini söyledik. Türkülerle, halaylarla süslediğimiz bu şenlikte ortak kültürümüzü, farklı dillerle birbirimize aktardık. Bu toprakların ötekileri için verilen mücadelenin sesi olduk. Hiç tanımadığımız insanlarla el ele halaya durduk. Dostluğun ve sevginin yansıması, barışın ve kardeşliğin örneği olduk. Şimdiye kadar verilen mücadelenin gerekliliğini gördük. Kadınların omuz omuza dayanışma içerisinde olduğunu  ve olması gerektiğini söyledik. Yani tüm senenin yorğunluğunu bu şenlikte attık.
Şenliğe katılırken beni bir dayanışma ruhunun karşılayacağını biliyordum elbette. Her kesimden kadının bir arada olması beni çok mutlu etti. Bu tür etkinlikler bizim için çok önemli, devamı geldikçe biz de o alanlarda olmaya devam edeceğiz.
Gizem Nur Karataş/ KARTAL

ÖNCEKİ HABER

Doğum gününde \'bonzai\' içen genç ölü bulundu

SONRAKİ HABER

Migren baş ağrısı değildir

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...