27 Haziran 2011 10:59

Bekaret testine ‘askeri’ savunma

AF Örgütü Genel Sekreteri Salil Shetty, Mısır’da General Abdülfettah El Sisi ile görüşmesinden sonra yaptığı açıklamada, istihbarat şefinin göstericilere bekaret testi yapılmasını savunduğunu, çünkü bunun daha sonradan orduya yönelik tecavüz suçlamalarının önüne geçtiğini söyle

Bekaret testine ‘askeri’ savunma
Paylaş

AF Örgütü Genel Sekreteri Salil Shetty, Mısır’da General Abdülfettah El Sisi ile görüşmesinden sonra yaptığı açıklamada, istihbarat şefinin göstericilere bekaret testi yapılmasını savunduğunu, çünkü bunun daha sonradan orduya yönelik tecavüz suçlamalarının önüne geçtiğini söylediğini kaydetti.

Shetty, Hüsnü Mübarek’in devrilmesinden sonra ülkenin yönetiminde bulunan Silahlı Kuvvetler Yüksek Konseyi üyesi de olan El Sisi’nin ‘’Bekaret testi, orduyu tecavüz iddialarından korumak için yapıldı’’ dediğini aktardı.

General El Sisi, bu uygulamanın yapıldığını kabul eden ilk Mısırlı askeri yetkili oldu. Daha önce adının açıklanmasını istemeyen bazı askeri yetkililer bu tür uygulamalar yapıldığını açıklamıştı.

El Sisi, silahlı kuvvetlerin kültürünü değiştirmek gerektiğini de belirtti ve ordunun göstericilere karşı şiddet kullanmamak, mahkumları kötü muameleden korumak için talimat aldığını sözlerine ekledi. Uluslararası Af Örgütü, göstericilere bekaret testi yapıldığı haberleri üzerine bir kınama yayımlamıştı. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Pakistan: Yabancı askerler azaltılsın

SONRAKİ HABER

Akropol’den duyuru: Kemer sıkmayacağız

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...