27 Haziran 2011 10:59

Pakistan: Yabancı askerler azaltılsın

Pakistan halkının ülkede bulunan yabancı güçlere karşı yoğun tepkisi nedeniyle ülkenin çeşitli yerlerinde düzenlenen protesto gösterilerinin ardından, gergin ortamı yumuşatmak isteyen Pakistanlı üst düzey yetkililer ülkede bulunan yabancı güçlerin azaltılması kararını aldı.7 Haziran’da, Pakistan&rsquo

Pakistan: Yabancı askerler azaltılsın
Paylaş


7 Haziran’da, Pakistan’da bulunan Amerikalı askeri eğitmenlerin sayısının azaltıldığının açıklanmasının ardından, şimdi de ülkedeki İngiliz askerlerinin geri çekilmesi çağrısını yapan yetkililer, İngiltere ile yapılan, Pakistan askerlerinin  Ağustos 2010’dan,  2013 yazına kadar eğitilmesini öngören anlaşmaya da son verilmesini istedi.

‘GEÇİCİ BİR DURUM’

Pakistan’dan çekilecek askerlerle ilgili haberin İngiliz Guardian gazetesinde ilk kez dün yayımlanmasının ardından açıklamada bulunan İngiltere’nin İslamabad Büyükelçiliği sözcüsü George Sherriff, askeri eğitmenlerin geri çekilmesinin geçici bir durum olduğunu söyledi.

İngiliz askeri eğitmenler ekibinin mümkün olan en kısa zamanda Pakistan’a yeniden yerleştirilmeye hazır olacağını belirten Sherriff konu hakkında daha ayrıntılı bilgi vermeyi reddetti.

Guardian gazetesinde haberinde Pakistan’ın, Sınır Kolordusu adlı yarı askeri birliği eğitmek amacıyla oluşturulan 15 milyon sterlinlik (yaklaşık 39 milyon 450 TL) eğitim programı çerçevesinde bu ülkede bulunan 18 İngiliz askeri danışmanı ülke dışına çıkardığını duyurmuştu. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

'Batı hegemonyasından uzak bir hükümet istiyoruz’

SONRAKİ HABER

Bekaret testine ‘askeri’ savunma

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa