03 Temmuz 2014 18:38

Van’da çatışma; 1 gerilla yaşamını yitirdi

ÇÖZÜM sürecine ilişkin atılması gereken somut adımlar tartışılırken, Van’dan çatışma haberi geldi. İddiaya göre; Başkale’nin Esenyamaç köyü Sualtı mezrası civarında çıkan çatışmada bir PKK’li yaşamını yitirdi. Genelkurmay PKK'linin İran askerlerin açtığı ateş sonucu öldüğünü belirtti

Van’da çatışma; 1 gerilla yaşamını yitirdi
Paylaş

Çözüm sürecine ilişkin atılması gereken somut adımlar tartışılırken, Van’dan çatışma haberi geldi. İddiaya göre; Başkale’nin Esenyamaç köyü Sualtı mezrası civarında çıkan çatışmada bir PKK’li yaşamını yitirdi. Genelkurmay PKK'linin İran askerlerin açtığı ateş sonucu öldüğünü belirtti

Olayı haber alan çok sayıda Başkaleli, devlet hastanesi önünde toplandı. Polisin halka saldırması üzerine çıkan çatışmalar uzun süre devam ederken, ilçede esnaf kepenk kapattı. Olaylar sırasında polis, belediye binasına gaz bombası attı. Belediye bahçesinde bulunan resmi ve sivil çok sayıda aracın camı da polisler tarafından kırıldı. Olaylar sırasında Başkale Belediyesi Eş Başkanı Aynur Tarhan boynuna isabet eden plastik mermi ile yaralandı.

Van Cumhuriyet Başsavcısı’nın Van Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Bekir Kaya ve BDP İl Eş Başkanı Musa İtah’a verdiği bilgiye göre, cenaze Malatya Adli Tıp Kurumu’na gönderildi.
Başkale Belediyesi Eş Başkanı İhsan Güler ise “Köy halkı gece çatışma yaşandığını ve bir gerillanın yaşamını yitirdiğini ifade etti. Kaymakam mülteci olabileceğini söyledi” dedi. Yerel kaynaklar, askerin pususu sonucu yaşamını yitiren PKK’linin, Masiro Bölge Komutanı Şêro kod adlı HPG’li olduğunu iddia etti.

GENELKURMAY: İRAN ASKERLERİ ÖLDÜRDÜ
Genelkurmay tarafından yapılan açıklamada ise PKK gerillasının, İran askerlerince açılan ateş sonucu öldüğü belirtildi. (Van/DİHA)

ÖNCEKİ HABER

Büyükşehir işçileri taşeron şirketlere ‘gelme’ dedi

SONRAKİ HABER

Kürt siyasetçiler Aktaş ve Akın tahliye edildi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...