01 Haziran 2014 17:41

Biri Van’da tümsorunlar çözüldü mü dedi?

Okulumuz merkeze uzak olduğundan dolayı, okula servisler dışında herhangi bir ulaşım imkanı yok. Yapılan yeni okul bir inşaattan ibaretti. Bu nedenle eğitimimizin ilk üç ayı bu inşaatı bir okula dönüştürmekle geçti

Biri Van’da tümsorunlar çözüldü mü dedi?
Paylaş

Sevim Akdağ
Sabahattin Avar
Van Atatürk Anadolu Lisesi


Türkiye Barolar Birliği (TBB) Başkanı Prof. Dr. Metin Feyzioğlu’nun Danıştay’ın 146. kuruluş yıldönümü töreninde Van’daki depremzedelerin durumuna dikkat çeken sözlerinden sonra Başbakan Erdoğan, Feyzioğlu’nun sözlerine tepki göstererek Van’da tüm sorunların çözüldüğünü öne sürdü. Biz de Van’da depremi yaşayan lise öğrencileri olarak gerçekleri biraz olsun anlatalım istedik.
Van’da yaşanan depremde hemen tüm okulların yaşadığı gibi bizim okulumuz da zarar gördü. Haliyle eğitim kesintiye uğradı. Fakat bu durumu iyileştirmeye yönelik herhangi bir çalışma olmadı. Aksine uzun bir aradan sonra farklı okulun binasında eğitim görmeye başladık. Bu binada iki farklı okul bir arada eğitim görmek zorundaydık. Durum böyle olunca sıkıntılar bir biri ardına sıralandı. Kimimiz çok erken saatlerde derse girmek zorundayken kimimizin de dersi çok geç saatlerde bittiğinden ulaşım sıkıntısı ortaya çıktı.

OKUL DEĞİL İNŞAAT

Aradan iki buçuk yıl geçti. Okulumuzun yapıldığı bize söylendi. Sabah erkenden okula gittiğimizde okulun yerinde yeller estiğini gördük. Van’ın en eski okullarından biri olan Atatürk Anadolu Lisesi eski ye-rine değil, şehir merkezine kilometrelerce uzaklıkta bir dağın tepesine yapılmıştı.
Başbakan’ın söylediklerinin aksine sorunlar hala devam ediyor. Okul merkeze uzak olduğundan dolayı, okula servisler dışında herhangi bir ulaşım imkanı yok. Yapılan yeni okul bir inşaattan ibaretti. Bu nedenle eğitimimizin ilk üç ayı bu inşaatı bir okula dönüştürmekle geçti. Biz bu sıkıntıları çekerken, onlar okulumuzun eski yerinde nasıl bir AVM yapacaklarının planlarını yapıyorlardı.

SADECE OKULLAR DEĞİL

Tüm bunlar sadece Atatürk Anadolu Lisesi’nin sorunlarıydı. Bunun yanında hala konteynerlarda yaşamaya çalışan aileler ve kontey-nerlarda eğitim veren okullar var. Mağdur aileler için ‘deprem konutu’ yapılacak diye toplanan onca para ile yapılan deprem konutları sadece ev sahiplerine 90 bin TL’ye varan fiyatlarla satıldı. Konteynerlarda yaşayan aileler ise burada aynı sıkıntılarla 2 buçuk yıldır yaşamaya devam ediyorlar.
Devlet Tiyatrosu binası ağır hasarlı. Devlet Tiyatrosu oyuncuları iki buçuk yıldır oyunlarını çadırda sergiliyor. Şehir merkezinde birçok hasarlı bina var. Kafamızı nereye çevirsek depreme dair izler görüyoruz. ‘Tüm sorunlar çözüldü’ diyenler, gelip Van’ı görsünler.

ÖNCEKİ HABER

Kuşulular yine sandığa gitmedi

SONRAKİ HABER

Soma özelleştirmelerin sonucudur

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...