01 Haziran 2014 16:45

Kaza değil cinayet

Kaza değil cinayet
Paylaş

Bir Lise Öğrencisi/Kartal

Bildiğimiz üzere SOMA’da yaşanan katliamı protesto eden birçok okul oldu. Gençler yaşanan olayın kader değil katliam olduğunun farkında ve buna yönelik eylemler içinde. Çevrendeki lise  ve ders-hane öğrencierinin yaşadıkları olayları gözden geçirdiğinde farkettiğim en önemli şey gelecek korkusuydu. Ya bizim de ölümümüz bir katliam olup kader olarak gösterilirse sorusu merak uyandırdı gençlikte.
Birçok okulda öğrenciler siyah t-shirt giyme eyleminde bulundu ve gençliğin sesi bastırılmaya çalışıldı. Yakacık Lisesi’nde bir grup öğrenci siyah t-shirt giyip yas tutması bazı öğretmenlerin tepkisini çekti. Diğer öğrencilerin de destek vermesiyle tüm okul siyaha büründü. Hacı Hatice Bayraktar Lisesi’nde öğrencilerin sesi yankılandı koridorlarda. Yas tutan gençler tepkileri slogan atarak gösterdiler. Kartal İMKB Lisesi’nde öğrencilerin oluşturduğu ‘Soma’ yazısıyla ve sloganlarla yas tutuldu. Kartal Süleyman Demirel Lisesi’nde koridorlara asılan yazılar ve açılan pankartlar büyük ses getirdi. Kartal Disk Teknik Lisesi’nde siyah t-shirt giyinip oturma eylemi yapıldı. Bunların yanı sıra birçok okulda faklı eylemler yapıldı. Atatürk büstünün önüne madenci kıyafetleri bırakılarak katliama dikkat çekildi. Sınıflara siyah kartonlar yapıştırıldı. Pendik’te lise ve dershane öğrencilerinin katıldığı bir eylem yapıldı. Eyleme madenci gibi gelen ve ellerinde pankartla gezen gençler insanların olumlu tepkileriyle karşılaştı.
Büyük bir kesim sesini duyurmaya çalışıp yas tutarken, kader deyip geçiştirilmek istendi Soma’da yaşananlar. Ben bu mektubu yazarken 299 canımızı kaybetmiştik. Gençlik tepkisini verdi. Bu kaza ya da kader değil cinayet!

ÖNCEKİ HABER

Bu işin fıtratında bu yok

SONRAKİ HABER

Engelli bireye işkence iddiası

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...