01 Haziran 2014 16:41

Bu işin fıtratında bu yok

Bu işin fıtratında bu yok
Paylaş

Dilan Bulut
İstanbul Üniversitesi


Birkaç gün önce Soma’da meydana gelen 300’ün üstünde insanın öldüğü facia; işçilerin ezilen, sömürülen ve zor koşullarda çalışan insanlar olduğunu bir kez daha ortaya koymuştur. Herkesin yüreği acıya bulanırken, yüreksizlerin de alnı kara bir kömüre bulanmıştır!
Dünyanın dört bir yanında katledilen emekçiler için eylemler ve anmalar düzenleniyor. Biz de yaklaşık 150 kişinin katılımıyla İstanbul Üniversitesi Orman Fakültesi’nde küçük bir anma düzenledik. Bu anmayla bir vicdanları olduğunu hatırlayan farklı görüşteki arkadaşlarımızla belki de ilk defa ortak bir çalışma yapmış olduk. Olanlar karşısında yüreğimiz acırken bunun yanında garip bir sevinç duyuyorduk.
Haykırdık bir bir öfkemizi sloganlarımız ile. Madenciler onurumuz, gururumuz dedik. Madenciler hayatımız dedik. Evet madenciler, işçiler bizim hayatımız. Öfkemiz tam da bu yönde. Bizden bizim hayatımızı çalmaya çalışan o görkemli plazaların içindeki para babası patronlarına, öfkemiz sendikasızlaşmanın ‘’sız’’ ına, öfkemiz bu işin fıtratında bu var diyenlere ve öfkemiz taşeronlaştırmaya!

ÖNCEKİ HABER

Bebek mamasındaki GDO Meclis gündeminde

SONRAKİ HABER

Kaza değil cinayet

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa