22 Mayıs 2014 11:11

Erdoğan: Ben diktatör olsam meydanlara çıkamazsınız

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğinin (TOBB) 70. Mali Genel Kurulu başladı. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun da katıldığı Genel Kurul’da açılış konuşmasını TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu yaptı. Hisarcıklıoğlu’nun ardından da Başbakan Erdoğan söz aldı.

Erdoğan: Ben diktatör olsam meydanlara çıkamazsınız
Paylaş

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğinin (TOBB) 70. Mali Genel Kurulunda konuşan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan muhalefete seslenerek, “Bana diktatör deyip karşımda oturanlar var. Tayyip Erdoğan diktatör olacak ve sen meydanlarda dolaşacaksın” dedi. Başbakan bunu söylerken eliyle Kılıçdaroğlu’yu işaret ederken CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu ile TOBB Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu’nun ise güldüğü görüldü. Başbakan kendisinden sonra kürsüye çıkan Kılıçdaroğlu’yu dinlemeden salondan ayrıldı. Kılıçdaroğlu ise “Başbakan gitti, çünkü beni dinlemeye cesareti yok” diye konuştu. Ayrıca CHP liderinin protokol kurallarını uygulamayan TOBB yönetimine sert tepkisi de güne damgasını vurdu.

‘İHMALİ OLANLAR HESAP VERECEK’

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğinin (TOBB) 70. Mali Genel Kuruluna Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da katıldı. Genel Kurulda açılış konuşmasını TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu yaptı. Hisarcıklıoğlu’nun ardından da Başbakan Erdoğan söz aldı. Konuşmasına Soma’daki maden katliamıyla başlayan Başbakan, “Bu hadisenin tüm boyutlarıyla aydınlatılması gerekiyor. Hem kazanın sebebi tam olarak aydınlatılacak hem de ihmali olanlar bunun hesabını vereceklerdir” ifadelerini kullandı.

“Kader ve kaza tedbiri elden bırakmak anlamına gelmez. Tayyip Erdoğan kaza ve kadere iman eder. Ancak bununla alay eden köşe yazarları da gördük” diyen Erdoğan yine gazetecileri eleştirdi.

SORUMLULUĞU PATRONLARA ATTI

Dünyada hiçbir ülkenin iş kazasını sıfıra indiremediğini söyleyen Başbakan, “Hatta ben diyorum ki bizim adım atmamıza gerek olmadan işveren bunun adımını atsın, gerekeni yapsın” diyerek sorumluluğu patrona attı. Siyasetçiler de bunun takipçisi olsun diyen Erdoğan, “Medya her an duyarlı olsun. Sendikalarımız yolda bir kez inatlaşmayla polisle çatışmakla gündeme gelmek yerine bu konularla gündeme gelsin” demekle yetindi. Daha sonra da konuşmasına devam eden Başbakan, uzun uzun neler yaptıklarını anlattı.

‘DİKTATÖR YAKIŞTIRMASI YAPANLAR VAR’

Kendisine karşı bir algı operasyonu yapıldığını savunan Erdoğan şunları söyledi: “Soma’da ölen işçilerimizin Ak Parti mitingine gittiği için müstahak olduğunu söyleyenler çıktı. Biz Soma’da yüzde 43 oy aldıysak CHP ve MHP’nin de yüzde 20 civarında oyu var. Aynı patronun bir diğer köşe yazarı ne şehittir ne gazi nokta nokta niyazi diyebiliyor. Böyle bir nefret suçu aleni şekilde işlenebiliyor ve hâlâ basın özgürlüğü yok deniyor. Polis asker bekçi şehit edenler hapse konuyor ve adları hapisteki gazeteci oluyor. Bu bir algı operasyonundur. Ve bu operasyonun hedefi şahsım, hükümet değil 77 milyonun kendisidir. Bana diktatör yakıştırması yapanlar var. Tam karşımda. Tayyip Erdoğan diktatör olacak ve sen meydanlarda dolaşacaksın.” Sivil cumhurbaşkanı eleştirilerine de yanıt veren Erdoğan “Ne diyor başkan. ‘sivil cumhurbaşkanı’ Sen sivil değil misin. Ben de sivilim. Hadi aday ol” dedi.

ANAYASAYI ÇİĞNEYEN BİR KİŞİYE NE DENİR!

Başbakan Erdoğan’ın TOBB’nin 70. Mali Genel Kurulunda yaptığı konuşmanın ardından kürsüye CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu çıktı. Kılıçdaroğlu’nun konuşmaya başladığı sırada Başbakan Erdoğan, salondan ayrıldı. Erdoğan’ın salondan ayrılmasını eleştiren CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu şunları söyledi: “Saygın her devletin protokol kuralları vardır. TOBB’nin değerli yönetimine seslenmek istiyorum. Siz neden bu protokol kurallarına uymuyorsunuz? Hangi gerekçeyle? Eğer TOBB’nin yöneticileri korkuyorlarsa korkmasınlar bu ülkede Cumhuriyet ve demokrasi var. Neden korkuyorlar? Konuştu ve ayrıldı. Neden beni dinlemiyor ? Cesaret edemiyor.”
Soma’da katledilen maden işçilerine ilişkin konuşan Kılıçdaroğlu, “Burada dinleyince bir kişiyi sanki Soma’da ölümlerin sorumlusu işçiler. Size şu örneği vermek isterim: Uygar bir ülkenin yöneticileri ile devlet adamları ile uygar olmayan devlet adamları arasında fark vardır. Birisinde önce risk analizi yapılır riskler saptanır giderilir ve işçiler oraya konur. Biz ne yapıyoruz kervan yolda düzülür. Öldükten sonra önlem alıyoruz” ifadelerini kullandı.
301 kişinin hayatını kaybettiğini söyleyen Kılıçdaroğlu, “Allah aşkına istifa sözcüğü aklına gelen bir siyasetçi var mı?​” dedi. “Vatandaş vergisini veriyorsa hükümet de hesabını verecek” afişi hazırladıklarını belirten ve kürsüden bunu gösteren Kılıçdaroğlu, “Bu ilanların yayınlanmasını Başbakanlık koltuğunda oturan zat yasakladı” diye konuştu. Başbakanın diktatör sözlerini eleştiren Kılıçdaroğlu şunları kaydetti: “‘Bana diktatör diyorsun’ diyor. Allah aşkına herhangi bir billboardda bu ilanı yasaklayan bir Başbakana dünyanın hangi modern ülkesinde sıradan bir devlet adamı kimliği ile seslenilir. ‘Bana diktatör diyor’ diyor. Yasama ve yargı benim için ayak bağı diyen anayasayı çiğneyen bir kişiye ne denir? Bana değil gidin bir hukukçuya sorun…” (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Çukurova Üniversitesi, Feyzioğlu’na salon vermedi

SONRAKİ HABER

Okmeydanı\'nda bir kişi başından vuruldu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa