İstanbul\'da yaralılar Okmeydanı Hastanesi\'ne sevk ediliyor
Okmeydanı'nı Şark Kahvesi durağında polislerin kitleye müdahalesi aralıklarla sürerken, Okmeydanı ve Şişli çevresinde son üç saatte polis müdahalesinde yaralanan 8 kişi Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne sevk edildi. Gün içinde yaralananların sayısı 90'a yükselirken 22 kişi ise müşahede altında tutuluyor, 1 Mayıs'da gözaltı bilançosu ise 200 oldu.
Okmeydanı'nı Şark Kahvesi durağında polislerin kitleye müdahalesi aralıklarla devam ediyor. Mahmut Şevket Paşa mahallesinde kimi zaman boş sokaklara gaz bombası atan polisin müdahalesine gençler, polisin attığı gaz bombalarını polise geri atarak karşılık verdi. Gün içerisinde Okmeydanı ve Şişli çevresinde polis müdahalesi sırasında gaz bombası fişeklerinin vücutlarına isabet etmesi ve aldıkları cop darbelerinden ötürü yaralanan 20 yurttaşın Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne sevk edildiği öğrenilirken, 8 kişinin de polisin son üç saatte yaptığı müdahalede yaralanan 8 kişinin de hastaneye kaldırıldığı öğrenildi.
ÇHD'li avukatlardan alınan bilgilere göre, polis müdahalesinde başından yaralanan Nimet Tekin ve TOMA'dan sıkılan tazyikli su nedeniyle kaburgaları kırılan Ezgi Tözün'ün ise hala müşade altında tutuluyor.
Okmeydanı'nında Şişli'ye çıkan yolların bir çoğunda hala polisler kurdukları barikatlarda durarak yurttaşların geçişlerine izin vermezken, Şişli'den Taksim istikametine çıkan Halasgargazi Caddesi'nde de onlarca çevik kuvvet polisi ve TOMA hazır bekletilip yalnızca basın mensuplarının geçişine izin veriliyor. Beyoğlu'nun ara sokakları, Tarlabaşı ve Dolapdere'de yer yer Taksim'e yürümek isteyen kitleye polis müdahalesiyle çatışmalar yaşanıyor. Suyu biten TOMA'lara ise su takviyesini İstanbul Büyükşehir Belediyesi İtfaiye ekipleri yaptı.
ÇHD ve İHD'nin verilerine göre; gün içinde 200'e yakın kişi gözaltına alındı.
İstanbul Valiliği tarafından yapılan açıklamada ise şu ifadelere yer verildi: Kamu düzenini bozan yasadışı eylemlerde 19'u polis olmak üzere toplam 90 kişi tedavi olmak üzere hastanelere intikal etmiştir. Toplam 23 yurttaşımız müşahede altında olup hayati tehlikeleri bulunmamaktadır. 142 eylemci gözaltına alınmış olup haklarında adli makamlarca yasal işlemler başlatılmıştır." (DİHA)
Evrensel'i Takip Et