27 Mart 2014 06:00

Bilim fotoğraflarının en iyileri

Her yıl düzenlenen ve bu yıl 13’üncüsü yapılan Wellcome Image Awards bilimsel fotoğraf yarışması ödülleri sahiplerini buldu. Bilim dünyasının inanılmaz çarpıcı ve mükemmel fotoğrafları son teknoloji aletler sayesinde kaydedilebiliyor.

Bilim fotoğraflarının en iyileri
Paylaş

Genelde pek çok nesne dışarıdan bakıldığında oldukça sıkıcı gözükür fakat elektron mikroskopuyla bu sıradan nesnelere bakıldığında ise her şey inanılmaz gözüküyor. Elektron mikroskopları ile artık oldukça sıra dışı ve değişik fotoğraflar çekilebiliyor.  

Her yıl düzenlenen ve bu yıl 13’üncüsü yapılan Wellcome Image Awards bilimsel fotoğraf yarışması ödülleri sahiplerini buldu. Bilim dünyasının inanılmaz çarpıcı ve mükemmel fotoğrafları son teknoloji aletler sayesinde kaydedilebiliyor.  Renkli elektron mikroskopları sayesinde bu enteresan mikro dünya görenleri şaşırtıyor. Bir insanı ızdıraptan öldüren böbrek taşının bile ne kadar sıra dışı gözükebileceğini ya da bir balığın embriyosunun uzaylı gibi görünebilmesi oldukça şaşırtıcı.  

Her yıl yapılan yarışma bilim alanında en iyi fotoğraf tekniğini ve görüntülerini ödüllendirmeyi amaçlıyor. (DIŞ HABERLER)



 Zebra balığı embriyosu (Annie Cavanagh ve David McCarthy)

Turpgiller familyasından Arabidopsis thaliana bitkisinin çiçeğinin yakın çekimi ve üreme organları resimde görülüyor. (Stefan Eberhard)

Uzun ömürlü bir bitki olan Astrantia dere kenarlarında ve nemli yerlerde yetişir. (Dr Henry Oakeley)

Saç teline tutunmuş bit yumurtası görülüyor. (Kevin Mackenzie)

ÖNCEKİ HABER

Berkin Elvan mücadeleye devam

SONRAKİ HABER

Seçimlerin son düzlüğündeyken

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...