26 Şubat 2014 20:17

Meslek lisesinde kadın olmak!

Biz de meslek lisesinde okuyan kadınlar olarak meslek liselerindeki cinsiyetçi yaklaşımların son bulmasını istiyoruz

Meslek lisesinde kadın olmak!
Paylaş

Elazığ 100. Yıl EML Öğrencileri

Bizler, ilerde bize iş imkanı vermeyeceklerini bildiğimiz halde inşaat bölümünde okuyoruz. Okulumuzdaki öğretmenlerimiz bizi uygulamaya bile götürmüyor. İşi genellikle erkekler yapıyor,  bu da bizim gelişmemizi engelliyor.

İnşaat sektörleri genellikle erkek elaman alıyorlar. Şu anki duruma baktığımızda inşaat sektöründe kadın göremiyoruz. Ailelerimiz de bunu bildiklerinden dolayı bizi evlendirmeye karar veriyorlar. Ki erken evlilikte oluşan olumsuz şeyleri hemen hemen hepimiz biliyoruz. Kadınlar evlendikten sonra sürekli eziliyor ve şiddet görüyor. Biz de meslek lisesinde okuyan kadınlar olarak meslek liselerindeki cinsiyetçi yaklaşımların son bulmasını istiyoruz.

Puanımızın düşük olmasından dolayı inşaat bölümünü oku-yoruz. Okuduğumuz bölümde daha çok çalışmamıza rağmen erkek öğrencilere göre ileride iş imkanımızın düşük olduğunun farkındayız. İleride herhangi bir işte çalışamazsak ailemizi bizi belki de yaşımızdan çok büyük biriyle evlendireceğinin de farkındayız. Bu nedenle buradan hem meslek liselerinde okuyan kadın öğrencilerin ailelerine hem de bizi yeteneğimize göre değil de sınavlardan aldığımız puanlara göre yerleştiren yöneticilere sesleniyoruz: Geleceğimizi yok etmeyin!

ÖNCEKİ HABER

Tatil değil soygun cenneti!

SONRAKİ HABER

Dilinden kopuk yaşamak

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...