26 Şubat 2014 20:11

Tatil değil soygun cenneti!

Öğrencinin öğrenci olarak görülmediği bir yer tatil cenneti de olsa biz öğrenciler için tam bir soygun cenneti

Tatil değil soygun cenneti!
Paylaş

Ekin Serap BAŞKAYA
BODRUM


Ülkemizin en bilindik tatil merkezlerinden birisi olan Bodrum’da yaşamak...Deniz, kum, güneş muhteşem üçlüsü, tarihi yerleri ve eğlence mekanlarıyla bilinen Bodrum bu özellikleriyle tam bir tatil cenneti. Bodrum’u tatil cenneti yapan bu özelliklerinin yanı sıra bir de bilinmeyen yönleri var aslında.

Kimilerine göre tatil cenneti sayılan Bodrum tam bir soygun cenneti. Bir lahmacunu 150 tl ye satan ve onu satın alan insanların olduğu bir yer soygun cenneti değil de nedir?  Rantın çok fazla olduğu böyle bir yerde öğrenci olmak da çok zor. Özellikle üniversite öğrencisi olmak... Bodrum’da dolmuş dışında bir ulaşım aracı yok ve fiyatlar da oldukça yüksek. Üstelik üniversite öğrencileri öğrenci olarak görülmüyor. Bodrum da Muğla Üniversitesi’nin Güzel Sanatlar Fakültesi var ve orada okuyan öğrenciler de öğrenci sayılmıyorlar. Hangi üniversitede okuyor olursak olalım, dolmuşlarda “sen öğrenci değilsin, öğrenci liseye kadar” tepkisiyle karşı karşıya kalıyoruz Bodrum’da. Tabi yaz mevsimi gelince lise öğrencisi de öğrenci sayılmıyor, bu da çok ironik bir durum aslında. Dolmuşçulara sorulduğunda ise “Bizim yapabileceğimiz bir şey yok, belediyenin yapmış olduğu bir uygulama bu.” deniliyor.

Sadece dolmuşlarda olmuyor tabi, bu durum belediyeye ait olan birçok yerde başınıza gelebiliyor. Belediyeye ait bir spor salonuna üniversite öğrenci kimliğinizle kayıt yaptırıp öğrenci indiriminden yararlanmak isterseniz bu da mümkün değil maalesef..

Öğrencinin öğrenci olarak görülmediği bir yer tatil cenneti de olsa biz öğrenciler için tam bir soygun cenneti. Bu soygun ve rant düzenine karşı daha önce Bodrum Ulaşım Zamlarına Çözüm Platformu imza kampanyası düzenlemiş ve bu duruma dikkat çekmişlerdir. Yerel halk bu kampanyaya destek veriyor, belediyenin ve şoförler odasının bu konuyla ilgili bir çalışma yapmasını istiyorlar. İnternet sitelerinde bu konuyla ilgili yürütülen imza kampanyaları devam etmektedir. Bizler de bu kampanyalara destek vermeliyiz.

ÖNCEKİ HABER

Kürdistan\'da çocuk olmak

SONRAKİ HABER

Meslek lisesinde kadın olmak!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...