04 Şubat 2014 14:42

BMC satılık!

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu, BMC’yi 985 milyon lira muhammen bedelle satışa çıkardı. Satış ihalesi 10 Nisan’da yapılacak.

BMC satılık!
Paylaş

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu, BMC’yi 985 milyon lira muhammen bedelle satışa çıkardı. Satış ihalesi 10 Nisan’da yapılacak.

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF), Çukurova Holdingden yönetimini devraldığı ağır ve zırhlı araç üreticisi BMC Ticari ve İktisadi Bütünlüğü’nü kapalı zarf ve açık artırma yöntemiyle yapılacak ihale ile satışa çıkardı.

TMSF, Çukurova Grubunun Interbank protokolünden kaynaklanan borçları nedeniyle 2013 yılı mayıs ayında, alacaklarının tahsili için BMC’nin de aralarında bulunduğu bir grup şirketin yönetimini devralmıştı.

SATIŞ SÜRECİ

Bu tarihte, grubun TMSF’ye olan borcu 455 milyon dolar olarak açıklanmıştı.

Sürecin ardından başlayan varlık satışlarında öncelikle Aks Televizyonculuk (Show TV), 402 milyon dolar bedelle haziran ayında Ciner Grubuna satılırken, daha sonra Skyturk360 ve Akşam gazetesinin dahil olduğu Turkmedya 62 milyon dolara iş adamı Ethem Sancak’a satılmıştı.

Söz konusu satışlar, Çukurova Grubunun alıcılarla yaptığı görüşmeler ve TMSF’nin onayı ile gerçekleşmiş ve satılan şirketlerin borçları düşüldükten sonra kalan tutar grubun TMSF’ye borçlarından düşülmüştü.

Çukurova Grubu bu yöntemle BMC ve Digiturk’ün de satış süreçlerini ilgili gruplarla 2013 yılı içinde sürdürürken, sürecin sonuçlanmaması durumunda TMSF BMC’yi ihale yöntemiyle satışa çıkaracağını açıklamıştı.

KİRPİ’Yİ GELİŞTİRİYORDU

TMSF’nin İstanbul Esentepe’deki binasında 10 Nisan günü yapılacak ihaleye katılabilmek için 95.5 milyon lira teminat bedelinin TMSF’nin banka hesabına yatırılması gerekiyor.
Kapalı zarfla verilen mali tekliflerin açılması ile başlayacak ihale, kısa liste oluşturulduktan sonra açık artırma aşaması ile devam edecek ve kurulun onayı ile sonuçlandırılacak.
Borçları nedeniyle üretime uzun bir süre ara vermek zorunda kalan BMC, Türk Silahlı Kuvvetleri için zırhlı araç Kirpi’yi geliştiriyordu. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Darıca’nın ‘simge’sinde ücret isyanı

SONRAKİ HABER

\'Hastanenin taşeron şirketi varsa bizim de sendikamız var\'

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...