04 Şubat 2014 08:54

‘DT arazisinin işgali durdurulsun’

Kültür ve sanat emekçileri, İçinde İrfan Şahinbaş Atölye Sahnesi ve Stüdyo Sahne’nin de bulunduğu Devlet Tiyatroları (DT) tarafından 60 yıldır kullanılan arazinin bir kısmının işgal edilmek istendiğini belirterek tepki gösterdiler.

‘DT arazisinin işgali durdurulsun’
Paylaş

Kültür ve sanat emekçileri, İçinde İrfan Şahinbaş Atölye Sahnesi ve Stüdyo Sahne’nin de bulunduğu Devlet Tiyatroları (DT) tarafından 60 yıldır kullanılan arazinin bir kısmının işgal edilmek istendiğini belirterek tepki gösterdi.

Macunköy’de bulunan tesislerde bir araya gelen kültür ve sanat emekçileri burada gerçekleştirdikleri eylemle Devlet Tiyatroları’na tahsis edilmiş olan ve içinde yetişkin ağaçların bulunduğu alana müdahale ettirmeyeceklerini söylediler.  Mimarlar Odası Ankara Şubesi, Kültür Sanat-Sen, DETİS ve TOBAV tarafından ortak hazırlanan basın açıklamasını okuyan DETİS Başkanı Mehmet Ege, söz konusu arazinin Maliye Bakanlığı’na bağlı Milli Emlak tarafından Devlet Tiyatrolarına tahsis edilmiş bir arazi olduğu bilgisini verdi.Arazinin DT’ye tahsis edilmeyen bölümü ise 2005 yılında İvme Yapı Kooperatifine herhangi bir ölçüm yapılmadan Devlet Tiyatroları’na sorulmadan satıldığını vurgulayan Ege, söz konusu araziyle ilgili olarak “aplikasyon (parselin ayrılması, birleşmesine aykırı durum) hatası yapıldığını söyledi. Böylece Devlet Tiyatrolarında bulunan arazinin kooperatif tarafından kendi parsellerine alınması sağlanarak araziye göz dikildiğini belirtti. Devlet Tiyatroları’na ait araziye girilmemesini isteyen Ege, yetişmiş bulunana ağaçların bulunduğu yerde korunması gerektiğini kaydetti. Ege, arazi ile hukuki sürecin devam ettiğini belirterek araziyi ranta teslim etmeyeceklerini söyledi.

HUKUKİ SÜREÇ DEVAM EDİYOR
Kültür Sanat-Sen Genel Başkanı Yavuz Demirkaya ise DT’nin kullandığı hemen hemen bütün arazilerin belli bir süreliğine kuruma tahsis yöntemiyle yapıldığını belirterek tepki gösterdi. Devlet Tiyatrolarının bir tane bile kendi arazisi olmamasına tepki gösteren Demirkaya, sanat alanına yapılan bu tür saldırıların bir an önce sona erdirilmesini istedi.
Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Ali Hakkan’da yaşananların hemen hemen tüm Türkiye’de yaşandığını belirterek, rant kültürünün bütün yaşam alanlarını tehdit ettiğini vurguladı. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Yeni bir Kafkas Tebeşir Dairesi

SONRAKİ HABER

Trabzon’dan Ankara’ya Sessiz Çığlıklar

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...