03 Şubat 2014 15:59

Kadın mühendisler TRT'ye şarkıyla yanıt verdi

Kadın mühendisler, bir program için TMMOB Gıda Mühendisleri Odası’ndan “gıda mühendisi bir bay” talebinde bulunan TRT’nin cinsiyetçi yaklaşımına bir şarkıyla cevap verdi. Kadın mühendisler, 'Diplomamı saymadın, olmaz böyle şey!' dedi. Şarkıda 'Diploma almak artık neye yarar, şimdi benim yerimde bir başkası var' gibi ifadelere yer verildi.

Kadın mühendisler TRT\'ye şarkıyla yanıt verdi
Paylaş

Kadın mühendisler, bir program için TMMOB Gıda Mühendisleri Odası’ndan “gıda mühendisi bir bay” talebinde bulunan TRT’nin cinsiyetçi yaklaşımına bir şarkıyla cevap verdi. Kadın mühendisler, “Diplomamı saymadın, olmaz böyle şey!” dedi. Şarkıda “Diploma almak artık neye yarar, şimdi benim yerimde bir başkası var” ifadelerine yer verildi.

NE OLMUŞTU?

TRT-Diyanet, TMMOB bileşeni olan Gıda Mühendisleri Odasından 21 Kasım 2013’te yayınlanacak “Yeni Güne Merhaba” programına çıkacak "bay gıda mühendisi" talebinde bulunmuştu. Gıda Mühendisleri Odası ise, TRT’ye gönderdiği cevapta bunun ayrımcı bir talep olduğunu ve programa katılmayacaklarını söylerken, bu ayrımcılığın gerekçelerini sormuştu. TRT Genel Müdürlüğü’nden Osman Gökmen imzalı cevapta, TRT’nin sağlık, mühendislik, günlük yaşam gibi konularda erkek konuklar; psikoloji, çocuk, sanat, yemek, el becerileri, evlilik gibi konularda ise kadın konuklara ağırlık verildiği söylenmişti.

HDP Milletvekili Levent Tüzel de bu uygulamayı, TRT'den sorumlu Bazşbazkan Yardımcısı Bülent Arınç'a sormuştu. Arınç'ın yanıtı da en az uygulamanın kendisi kadar ayrımcıydı: “Programda sağlık, mühendislik, günlük yaşam (itfaiye, kombi, ambulans hizmetleri, beyaz eşya, kuru temizleme vs.) gibi konularda ağırlıklı olarak erkek konuklara; psikoloji, çocuk, yemek, evlilik gibi alanlarda ise kadın konuklara yer verilmektedir. Ekran görselliği ve renkliliği oluşturulması amacıyla konusu ve konseptine uygun olarak davet edilen konuklar bir bölümde kadın ise, diğer bölümde erkek olmasına dikkat edilmektedir”. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Düşleri çalınan çocuklar korunsun

SONRAKİ HABER

‘Bizim çılgın projelerimiz yok’

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa