29 Ocak 2014 14:11

HDP Dikili'deki ırkçı saldırıyı kınadı

HDP, İzmir'in Dikili ilçesinde dün düzenlenen aday tanıtım mitingine yönelik gereçekleşen ırkçı saldırıyı kınadı. Gerçekleşen saldırının organize bir saldırı olduğunu ifade eden HDP İzmir İl Başkanı Cavit Uğur, başta emniyet müdürü olmak üzere polislere defalarca uyarıda bulunmalarına rağmen grubun dağıltılmadığını söyledi.

HDP Dikili\'deki ırkçı saldırıyı kınadı
Paylaş

HDP, İzmir'in Dikili ilçesinde dün düzenlenen aday tanıtım mitingine yönelik gereçekleşen ırkçı saldırıyı kınadı. Gerçekleşen saldırının organize bir saldırı olduğunu ifade eden HDP İzmir İl Başkanı Cavit Uğur, başta emniyet müdürü olmak üzere polislere defalarca uyarıda bulunmalarına rağmen grubun dağıltılmadığını söyledi.

HDP İzmir İl Örgütü, Dikili ilçesinde HDP Dikili Belediye eş başkan adaylarının dün yapılan tanıtım mitingine dönük gerçekleşen saldırıyı, il binasında düzenlenen basın toplantısı ile kınadı. Toplantıya, HDP İl Eş Başkan Adayı Pınar Türk, HDP Dikili Belediye Eş Başkan Adayı Semra Uzunok ve partililer katıldı. HDP adına basın metnini okuyan HDP İl Başkanı Cavit Uğur, gerçekleşen saldırının organize bir saldırı olduğunu ifade etti. Aday tanıtım toplantısı yaptıkları alanın etrafında toplanarak ve mitinge katılanları taciz eden grubun dağıtılması için başta emniyet müdürü olmak üzere polislere defalarca uyarıda bulunmalarına rağmen grubun dağıltılmadığını ifade eden Uğur, "Sağduyulu davranmamıza rağmen sanki biz olay yaratıyormuşuz gibi bizim bir an önce alandan ayrılmamız için polis bize yönelmiş. Bir trafik polisi il yöneticimiz Hacay Yılmaz'ı darp etmiştir. Bu sırada alanın etrafında oluşturulan polis kordunundan içereyi giren birkaç faşist, belediye meclis adayımız Mehmet Artan'ı ailesinin yanında darp etmiştir" dedi. Olayda yaralan Artan için ambulans çağrılmadığı, Artan'ı kendi imkanlarıyla hastaneye götürdüklerini ifade eden Uğur, Artan'ın sağlık durumunun iyi olduğunu aktardı.

'AKP VE CHP KARANLIK BİR SİYASİ BLOK OLUŞTURMAK İSTİYOR'

Saldırıyı gerçekleştirenlerin başında MHP Dikili Belediye Başkan Adayı ve daha önce CHP'nin ilçe gençlik kolları başkanlığını yapan bir kişinin de bulunduğunu ifade eden Uğur, saldıranların CHP, İşçi Partisi, MHP'lilerden oluştuğunu söyledi. Saldırıya yapan kişiler hakkında şikayetçi olduklarını aktaran Uğur, polisin de saldırıya katılan 6 kişi hakkında yasal işlem başlattığını söyledi. Kendilerine yönelik ırkçı saldırının "solun kalesi" olarak bilinen Dikili'de gerçekleşmesinin manidar olduğuna işaret eden Uğur, "Daha öncesinde ilçede BDP binasına, Ferhat Tunç konserine, BDP İlçe Başkanı Oktay Konyar'a yapılan saldırılar, Dikili'de siyasi atmosferi yansıtmaktadır" diye konuştu.

MHP ve CHP'nin 17 Aralık'daki yolsuzluk operasyonun ardından başlayan çatışmadan yararlanarak "karanlık bir siyasi blok oluşturmak" istediğini belirten Uğur, "önümüzdek yerel seçimlerde seçim güvenliği sorunuyla karşı karşıyız. AKP, 2013 Newroz'da ortaya çıkan barış imkanını heba etmesi ve şu ana kadar adım atmamasının bedelini ödemektedir. Bunların karşısında yagane seçenek olarak hakların eşit özgür bir arada yaşama imkanları için mücadele eden HDP ise bu güçlerin hedefi haline gelmiştir" dedi. Uğur, saldırı ve engellemelere rağmen özgürlük ve eşitlik mücadelelerinden vazgeçmeyeceklerinin altını çizdi.

Uğur ardından konuşan HDP Dikili Belediye Eş Başkan Adayı Semra Uzunok ise saldırnın demokrasi mücadelesi veren Kürtlere ve Kürtlerin yanında duran tüm güçlere yapıldığını söyledi. Uzunok, "Ben Dikililiyim, saldırıda yer alan gençlerin aslında öfkeleri kendi yaşıtları olan bakanların oğullarının milyon dolarlarıdır. HDP olarak seçim çalışmalarımıza başladığımız şekilde barış ve kardeşliğin vurgusunu yaparak devam edeceğiz" dedi. (İzmir/DİHA)

ÖNCEKİ HABER

Efrin Kantonu da özerkliğini ilan etti

SONRAKİ HABER

Zarrab’ın mal varlığına konulan tedbir kararı kaldırıldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa