13 Ocak 2014 16:04

Grev hakkı gasbedilen İzenerji işçilerinin davası sürüyor

Toplu sözleşmeleri, Yüksek Hakem Kurulu tarafından bağıtlanan İZENERJİ işçilerinin iptal davası görüşülmeye devam etti.

Grev hakkı gasbedilen İzenerji işçilerinin davası sürüyor
Paylaş

Toplu sözleşmeleri, Yüksek Hakem Kurulu tarafından bağıtlanan İZENERJİ işçilerinin iptal davası görüşülmeye devam etti.

Genel-İş İzmir 2 No’lu Şube ile İzmir Büyükşehir Belediye arasında devam eden ve 3 bin İZENERJİ işçisini ilgilendiren toplusözleşme süreci, işveren tarafından Yüksek Hakem Kuruluna taşınmış ve Yüksek Hakem Kurulu toplusözleşme sürecini işçilerin aleyhine sonuçlandırmıştı.

YHK EVRAKLARI GÖNDERMEMİŞTİ

Karar üzerine dava açan Genel-İş İzmir 2 No’lu Şube Yüksek Hakem Kurulunun kararı için yokluğunun tespiti talebiyle dava açmıştı. İzmir Adliyesi 11. İş Mahkemesinde devam eden davanın bugün ikinci duruşması görüşüldü. Mahkeme heyeti dosyayı bilirkişiye gönderirken, gelecek duruşmanın da 18 Mart’ta yapılmasına karar verdi.

Duruşma öncesi sendika yöneticileri ve temsilcilerinin katılımıyla adliye önünde açıklama yapıldı. Sendika adına açıklamayı okuyan Şube Başkanı Taner Şanlı, kararın hukuki olmadığını belirterek, işçilerin Anayasal hakkı olan grev hakkının çiğnendiğini ifade etti. Daha önce benzer durumlarda Yüksek Hakem Kurulunun işçiler lehine verdiği kararları hatırlatan Şanlı, YHK’nin kararının iptalini isteyerek “Özelde İzmir emekçilerinin genelde de tüm ülke işçilerini ilgilendiren bu grev hakkı gasbına karşı mücadelemizi sürdüreceğiz” dedi.  (İzmir/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

2013\'te en az 1235 işçi iş cinayetlerinde öldü

SONRAKİ HABER

Hükümet yolsuzluklarını gizlemek için yargıya müdahale ediyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...