08 Ocak 2014 17:00

'İttifak değil seçim rekabeti'

HDP heyetinin CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu görüşmesine ilişkin HDP Basın Bürosu tarafından açıklama yapıldı. Açıklamada "2014 yerel yönetim seçimlerinde iki partinin İstanbul'da ve bütün yerel birimlerde ittifak değil, seçim rekabeti içinde olacakları karşılıklı olarak teyit edildi" denildi.

\'İttifak değil seçim rekabeti\'
Paylaş

HDP heyetinin CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu görüşmesine ilişkin HDP Basın Bürosu tarafından açıklama yapıldı.

HDP Basın Bürosu, internet sitesi aracılığıyla CHP ile yapılan görüşmeye ilişkin açıklama yaptı. Açıklamada, HDP eş genel başkanları Ertuğrul Kürkçü ve Sebahat Tuncel ile HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Sırrı Süreyya Önder ve İstanbul Milletvekili Levent Tüzel'in dün yapılan görüşmeye katıldıkları ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile birlikte görüşmede CHP genel başkan yardımcıları Gürsel Tekin ile Adnan Keskin'in yer aldığı belirtildi.

Açıklamada, görüşmede, yolsuzluk ve rüşvet operasyonları AKP hükümetinin otoriter ve antidemokratik yönelişlerine karşı demokrasi ve özgürlük güçlerinin ortak mücadele gerekliliği üzerinde durulduğu vurgulanarak, "Bu bağlamda bir süredir kamuoyunu meşgul eden CHP ile bir seçim işbirliği olasılığı da dile geldi. HDP heyeti, Kürt sorununun, halkların eşitliği ve özgürlüğü temelinde, müzakere yoluyla çözümü, yerel yönetimlerin özerkliği, demokratik, özgürlükçü ve eşitlikçi bir yeni anayasa temelinde ilkeli ve saydam bir siyasi ittifaka kapalı olmadığını yineledi" denildi.

CHP'DEN İTTİFAK ARAYIŞINA NET YANIT

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun ise, "17 maddelik deklarasyon"larının arkasında olduklarını, ancak hiçbir parti ve HDP ile de yerel seçimlerde açık bir ittifakı düşünmediklerini, böyle bir ittifakın kendilerine zarar getireceğini düşündüklerini ifade ettiği kaydedildi. Açıklamada, "Bu çerçevede 2014 yerel yönetim seçimlerinde iki partinin İstanbul'da ve bütün yerel birimlerde ittifak değil, seçim rekabeti içinde olacakları karşılıklı olarak teyit edildi" denildi. (Ankara/DİHA)

ÖNCEKİ HABER

Diyarbakırlı öğretmenlerden ‘sürgün’ tepkisi

SONRAKİ HABER

Verem hâlâ ölüm nedeni

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...