4 Ocak 2014 15:59

Kılıçdaroğlu: AKP’den ülkeye yarar gelmez

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, tüyü bitmemiş yetimin hakkını yiyen siyasal iktidardan ülkeye yarar gelmeyeceğini belirterek, Başbakan Erdoğan’a yüklendi.

Kemal Kılıçdaroğlu, CHP il başkanları seçime hazırlık toplantısının açılışında konuştu. Konuşmasını yolsuzluk ve rüşvet operasyonu üzerine kuran Kılıçdaroğlu, Hükümeti ve Başbakan Erdoğan’ı eleştirdi. 17 Aralık’ta cumhuriyet tarihinin en büyük yolsuzluk operasyonun yapıldığını anlatan Kılıçdaroğlu, yolsuzluk operasyonuna yönelik yapılan engellemeleri hatırlattı.
Tüyü bitmemiş yetimin hakkını yiyenlerin arkasından giden bir siyasal iktidarın bir ülkeye yarar getirmeyeceğini söyleyen Kılıçdaroğlu, “Müslümanlık diyoruz, barış, güzel ahlak demektir diyoruz. Peki bunca ahlaksızlığı yapanlara ne diyeceğiz biz? Savcıları, polisleri engellediler, ‘görev yapamazsın..’ O kadar ileri gittiler ki yönetmeliği değiştirdiler. Önce hırsıza haber vereceksin, polis gitmeden önce. Böyle ahlak olur mu? Bu ülkenin bütün namuslu yurttaşlarından ellerini vicdanlarına koyup düşünmelerini istiyorum, dünyada hangi devlet bunu yapar?​” diye konuştu. Kılıçdaroğlu, yolsuzluğun boyutlarının gazetelere yansıdığı kadarıyla 247 milyar lira olduğunu belirterek, bu parayla neler yapılabileceğini de anlattı .

CHP’nin cemaatle ilgili iddialara değinen Kılıçdaroğlu, “Biz bunları eleştirdikçe ‘CHP ile cemaat kol kola girdi’ diyorlar. Bana ne cemaatten kardeşim, ben ‘Yolsuzluk var, hırsızlık var’ diyorum. Onlar dikkati başka yöne çekmeye çalışıyorlar. Bu tuzağa da düşmeyeceğiz. Bizim görevimiz, namuslu siyaset anlayışının gereği olarak, tüyü bitmemiş yetimin hakkını korumaktır” diye konuştu.

MİT’İN OPERASYON YETKİSİ YOK

Hükümetin Suriye politikasını da eleştiren Kılıçdaroğlu, “Esad’a ömür biçmişlerdi, ‘3 hafta içinde gidecek’ diye. Üç yıl geçti kimsenin gittiği falan yok” dedi.

Türkiye’nin el Kaide ve el Nusra gibi radikal unsurlara silah gönderdiğini ifade eden Kılıçdaroğlu, “Bir TIR yakalanıyor. ‘Bu TIR’da silah var’ diye ihbar geliyor savcıya. Savcı haklı olarak mahkemeden arama kağıdı alıyor ve TIR’ı arayacak. Gidiyorlar oraya, MİT görevlileri ‘Hayır bunu arayamazsınız.’ Emniyet, jandarma, savcı talimat veriyor, arayacaksınız diyor. Vali yazı yazıyor, ‘Bu TIR Başbakanlığa ait, MİT’in kontrolünde. Arama yapamazsınız. Güvenlik güçleri çekilsin’ diyor. Tek başına savcı kalıyor. ‘Canımı zor kurtardım’ diyor o da çekip gidiyor. Devlet böylece bir kez daha çökmüş oluyor” diye konuştu. MİT yasasına göre MİT’in operasyon yapma yetkisinin olmadığını bildiren Kılıçdaroğlu, “MİT’in silah kaçakçılığı yapmak gibi bir görevi de yoktur” dedi. (ANKARA)

Evrensel'i Takip Et