03 Ocak 2014 06:00

Sen Şarkılarını Söyle Altyazı’nın kapağında

ALTYAZI, ocak sayısında Coen Kardeşlerin Cannes’dan Jüri Büyük Ödülü’yle dönen Sen Şarkılarını Söyle’sini (Inside Llewyn Davis) kapağına taşıyor. Dergide, bir folk şarkıcısının hayata tutunma çabasını mizahi bir dille ele alan filme dair bir inceleme yazısı yer alıyor. Filmin posteri de, bu ay Altyazı’nın okuyucularına armağanı.

Sen Şarkılarını Söyle Altyazı’nın kapağında
Paylaş

Altyazı, ocak sayısında Coen Kardeşlerin Cannes’dan Jüri Büyük Ödülü’yle dönen Sen Şarkılarını Söyle’sini (Inside Llewyn Davis) kapağına taşıyor. Dergide, bir folk şarkıcısının hayata tutunma çabasını mizahi bir dille ele alan filme dair bir inceleme yazısı yer alıyor. Filmin posteri de, bu ay Altyazı’nın okuyucularına armağanı.

12 YILLIK ESARET

Utanç ve Açlık filmleriyle günümüz sinemasının önemli yönetmenleri arasına giren Steve McQueen’in yeni filmi 12 Yıllık Esaret (12 Years a Slave) bu ay Altyazı’da. En İyi Film ve En İyi Yönetmen dahil 7 dalda Altın Küre’ye aday olan ve Akademi Ödülleri’nin de favorisi olarak gösterilen film, özgür bir adamken köle olarak satılan ve yıllarca esaret altında yaşayan Solomon Northup’ın gerçek yaşam öyküsünü perdeye aktarıyor.

KUSURSUZLAR

Altın Portakal’da En İyi Film ve En İyi Yönetmen Ödülleri’ni kazanan Kusursuzlar, iki kız kardeşin karmaşık ilişkisini anlatıyor. Sinemamızda eşine az rastlanan derinlikli kadın karakter portrelerine sahip filmle ilgili inceleme yazısının yanında, Yönetmen Ramin Matin ve Senarist Emine Yıldırım’la yapılan bir söyleşi de Altyazı’da okunabilir.

YEKTA KOPAN İLE BASİT SORULAR
Yeni yılda yeni köşe: Yekta Kopan, meraklı bir sinefilin sesinden, filmlerle ilgili aklına takılanları paylaşacağı Basit Sorular köşesine Açlık Oyunları: Ateşi Yakalamak ile başlıyor.

JACQUES RANCİÉRE İLE İZLİYORUM
Günümüzün en ilham verici düşünürlerinden Jacques Ranciére, Altyazı yazarlarıyla ekran başına oturdu. Ortaya, Godard’dan Lars von Trier’e birçok usta yönetmenin sinemasından örnekler eşliğinde, ‘mümkün olanın manzarasını değiştirme’ gücüne sahip imgelerin konuşulduğu bir İzliyorum söyleşisi çıktı.

ALTYAZI’DA AYRICA
Gloria: Ellili yaşlarda bir kadının ‘birinci bahar’ı
Calin Peter Netzer ile söyleşi: Çocuk Pozu’nun yönetmeniyle Altın Ayı’lı filmi üzerine
Düzenbaz (American Hustle): 70’lerde geçen bir yolsuzluk komedisi
Bir Vampir Hikâyesi (Byzantium): Neil Jordan’ın vampir mitolojisine dönüşü
Genç ve Güzel (Jeune & Jolie): İddialı ama toy bir büyüme öyküsü
Tamam Mıyız?: Çağan Irmak’tan naif bir dostluk hikâyesi
Hobbit: Smaug’un Çorak Toprakları: Görkem arasında kaybolan hikâye
Ayın Kısası: Hüseyin Karabey’den Hiçbir Karanlık Unutturamaz. (KÜLTÜR SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Kumpanya ‘Hırsız var’ diyor

SONRAKİ HABER

GİO Ödülleri’nde kısa filmler de yarışacak

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa