23 Aralık 2013 21:26

Erdal’ı asan zihniyet Gewer’de işbaşında!

Günümüz iktidarı AKP, çocuk, genç, kadın, erkek demeden yüzlerce katliam yaptı, cinayetler işledi. İki yıldır Roboski katliamının failleri bulunmamışken, Gezi direnişi dönemindeki cinayetlerden de kimse yargılanmadı

Paylaş

Ahmet Bozkurt
 Wan


13 Aralık 1980. Erdal Eren, işlemediği bir suçtan dolayı tutuklanıp çok kısa sürede, darbe ile başa gelmiş faşist Kenan Evren yönetimi tarafından asılıyor. Faşist zihniyetin yaptığı bu katliama elbette ki şaşırmamalı. Yüzsüzlükte sınır tanımayan diktanın başı Kenan Evren’in; “Taraf olduğumuz söylenmesin diye bir solcu astık, bir sağcı astık, eşit astık.” lafı bu zihniyetin katil olduğunun bir kanıtıdır.
6 Aralık 2013. Erdallardan, Denizlerden, Mazlumlardan devraldıkları bayrağı taşımaya söz vermiş Gever’de yaşayan ve işçi olan amca-yeğen Reşit İşbilir ve Veysel İşbilir, gerilla mezarlarını yıkan hükümete karşı yaptıkları eylemde polis kurşunu ile öldürüldüler. Ertesi gün bunu protesto eden Bemal Topçu isimli genç de polis kurşunuyla katledildi.

ARTIK BATIDA DA TEPKİ GÖRÜYOR

Aradan geçen 33 yılda devletin başına gelen hükümetlerin hepsi böyle katliamlar yaptı. Günümüz iktidarı AKP, çocuk, genç, kadın, erkek demeden yüzlerce katliam yaptı, cinayetler işledi. İki yıldır Roboski  katliamının failleri bulunmamışken, Gezi direnişi dönemindeki cinayetlerden de kimse yargılanmadı.
Gever’deki ölümler, eskisi gibi sadece Kürdistan’da değil, Türkiye’nin birçok yerinde binler tarafından protesto edildi. Kürdistan ve Türkiye halkının bu protestoları bizlere gösterdi ki; artık hiçbir tabu olmadan bundan sonraki süreçte tek yürek olarak mücadele ruhunu devam ettireceğiz. Bundan sonra AKP zihniyeti karşısında Kürt halkı ve Türk işçi, emekçiler olarak duracağız. Okullarda, üniversitelerde, fabrikalarda, sokakta hayatın her alanında örgütlenerek yapılan haksızlıklara dur diyeceğiz.


 BARIŞTA SAMİMİ DEĞİL
Yıllardan beri Kürt halkına yaptığı zulümleri sözde barış süreci dediği dönemde de devam ettiren AKP zihniyeti, bir kez daha Kürt halkına ve Türkiye halklarına gösterdi ki barışta samimi değil ve yaptıkları tamamen bir kandırmaca, seçim malzemesi. Her zaman barıştan yana olduklarını dile getiren Kürt halkı, AKP’nin öldürme politikasını alanlara çıkarak günlerce protesto etti.

ÖNCEKİ HABER

Bizi ısıtacak olan battaniyeler değil!

SONRAKİ HABER

Kadın, ÖTK ve temsiliyet

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...