01 Aralık 2013 11:58

Zaman'ın istihbarat şefi: O bira kutuları camiye sonradan kondu

AKP-Cemaat kavgası Gezi direnişçilerine yönelik hükümetin yaydığı "Camide bira içtiler" yalanının foyasını ortaya çıkardı. Zaman gazetesinin istihbarat şefi İbrahim Doğan, “O bira kutularını sonradan biri koydu, müezzin de bunu teyit etti" dedi.

Zaman\'ın istihbarat şefi: O bira kutuları camiye sonradan kondu
Paylaş

Gezi Parkı direnişi sırasında polisin Beşiktaş'taki saldırısı sonrası kitlenin Dolmabahçe'de bulunan Bezm-i Alem Valide Sultan Camisi'ne sığınması AKP'nin önemli propaganda malzemelerinden biri haline getirilmişti.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Camiye ayakkabılarıyla girdiler, bira içtiler" gibi ifadelerle eylemcileri suçlarken, olay AKP'ye yakın medyanın manşetlerini süslemişti. Caminin müezzini Fuat Yıldırım, "Kimsenin uygunsuz davranışı yoktu. Alkol alındığını görmedik" demesine rağmen bu yönlü propaganda devam ettirilmişti.

AKP hükümeti ile Gülen Cemaati arasındaki kavga, bu iddiaların da foyasını ortaya çıkardı. Zaman gazetesinin istihbarat şefi İbrahim Doğan, “O bira kutularını sonradan biri koydu, müezzin de bunu teyit etti" dedi. İbrahim Doğan, Gezi Parkı protestolarının devam ettiği Haziran ayında 'Camide içki içildi' iddialarıyla ilgili twitter'dan yaptığı açıklamada eylemcilerin camiden gece 2'de ayrıldığını o sırada bira kutusu görmediklerini yazmıştı.

Doğan'ın söz konusu yazışmaları şöyle:

ÖNCEKİ HABER

\'Hızlı ve Öfkeli\'nin yıldızı trafik kazasında öldü

SONRAKİ HABER

Adıyaman\'da Alevilerin evleri ve araçları işaretlendi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa