04 Haziran 2011 09:07

Telesekreterinizin olduğunun farkında mısınız?

TÜRK Telekom’un abonelerinden onay almadan bütün sabit telefonlarda aktif hale getirdiği telesekreter hizmeti vatandaşı tedirgin ediyor. Sivil Toplum ve Diyalog Merkezi (STDM) Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Çalışkan,  “Türk Telekom’un telesekreter hizmeti tuzağına düşmeyin” uyarısı yaptı.  Ahmet Çalışk

Telesekreterinizin olduğunun farkında mısınız?
Paylaş

TÜRK Telekom’un abonelerinden onay almadan bütün sabit telefonlarda aktif hale getirdiği telesekreter hizmeti vatandaşı tedirgin ediyor. Sivil Toplum ve Diyalog Merkezi (STDM) Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Çalışkan,  “Türk Telekom’un telesekreter hizmeti tuzağına düşmeyin” uyarısı yaptı.  

Ahmet Çalışkan yaptığı yazılı açıklamada, vatandaşları Türk Telekom’un soygununa karşı uyardı. Çalışkan, Türk Telekom’un telesekreter uygulamasında vatandaşların bilinçsiz olduğunu ifade etti. Telesekreter uygulamasın başlatıldığı dönemde faturalarda yapılan açıklamanın uyarı için yeterli olmadığını belirten Çalışkan, “Mesaj bıraktığının farkında olmayan ve telesekreter uygulamasından habersiz olan vatandaş bilmeden mağdur oluyor”  dedi.

Uygulamada telefona gelen 10 mesajdan sonrası için ilave ücret alındığını, aranan telefonun ise 5 kez çalıp açılmadığında kısa bir uyarıyı takiben telesekreter servisinin devreye girdiğini anlatan Çalışkan, “Eğer mesaj bırakır veya sinyal sesinden önce telefonunuzu kapatmazsanız tarifeniz üzerinden ücretlendirme başlıyor” dedi. Çalışkan, “Telekom, abone sayısını göz önüne getirdiğimizde küçümsenemeyecek bir gelir elde ediyor” dedi.

Çalışkan telesekreter servisini kullanmak istemeyen ve uygulamayı iptal ettirmek isteyen vatandaşların, “telefonlarından #22# tuşlamalarının” yeterli olduğunu ifade etti. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

İstanbullular soyuluyor

SONRAKİ HABER

Çanakkale’de seçim komitesi mahalleleri geziyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...