19 Kasım 2013 18:56

14 Gezi tutuklusu tahliye edildi

Hatay'da Gezi Parkı protestoları nedeniyle 14'ü tutuklu 27 kişi hakkında açılan davanın görülen ilk duruşmasında tutuklu 14 sanık tahliye edildi.

14 Gezi tutuklusu tahliye edildi
Paylaş

Hatay'da Gezi Parkı protestoları nedeniyle 14'ü tutuklu 27 kişi hakkında açılan davanın görülen ilk duruşmasında tutuklu 14 sanık tahliye edildi.
Hatay'da Gezi Parkı protestoları nedeniyle 14'ü tutuklu 27 kişi hakkında açılan davanın ilk duruşması Adana 8. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü. Duruşma öncesi Adana ve Hatay'daki sivil toplum örgütleri ve siyasi parti temsilcileri, duruşmaya dikkat çekmek amacıyla Atatürk Parkı'nda bir araya geldi. Park çevresinde polislerin zırhlı araçlarla geniş önlem aldığı eylemde sık sık, "Her yer direniş her yer Gezi", "Gezi tutsakları onurumuzdur" sloganları atıldı. Grup, "Gezi şehitleri ölümsüzdür" sloganı ile Adana Adliyesi'ne doğru yürüyüşe geçti. Yürüyüş güzergahında seyir halindeki araç sürücüleri, gruba korna çalarak destek verdi.
Adana Adliyesi eski binası önüne gelen grup burada açıklama yaptı. Açıklamaya, Abdullah Cömert'in ve Ahmet Atakan'ın ailesi ile CHP Hatay Milletvekili Refik Eryılmaz ve yüzlerce kişi katıldı. Grup adına konuşan HDK Adana İl Yürütmesi Üyesi Derya Çiçek Nar, Gezi direnişi sebebiyle Türkiye çapında düzenlenen operasyonlarla, işkencelerle gözaltına alınıp, tutuklanan insanlara özgürlük istediklerini belirtti. Nar, Gezi direnişçilerinin haklı mücadelelerinde her zaman yanında olacaklarını belirtti. Açıklama sonrası grup, İnönü Parkı'na geçerek duruşmanın sonuçlanmasını bekleye başladı.
Duruşmaya tutuklu 14 sanık ile tutuksuz yargılanan 27 sanığın yanı sıra avukatları hazır bulundu. Yapılan kimlik tespitinin ardından delil ikamesine geçilen duruşmada, iddia makamı sanıkların facebook, twitter ve basın açıklamaları ile suç işlediğini belirterek, tutukluluk hallerinin devamını istedi. Ardından savunma yapan tutuklular ise, üzerlerine atılı suçları reddederek, eylemleri demokratik haklar çerçevesinde gerçekleştirdiklerini kaydetti. Ardından ise müdafii avukatları ise müvekkillerinin beraat ve tahliyelerini istedi. Yapılan savunmaların ardından mahkeme heyeti, tutuklu sanıkların tutukluluk sürelerini göz önünde bulundurarak 14 tutuklu sanığın tahliyesine karar vererek, duruşmayı ileri bir tarihe erteledi. (Adana/DİHA)

ÖNCEKİ HABER

Öğrenci yurdunun yemekhanesinde yangın

SONRAKİ HABER

Bakan ‘patron’, vekil ‘işçi’ dedi!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...