21 Eylül 2013 12:14

Gazetecilik yapılmasından rahatsız oldular

İstanbul Barosu üyesi bir grup avukat, Gezi direnişi süresince eylemleri haberleştiren 10 gazete ve 12 internet sitesini, “hükümeti devirme gayretiyle toplumu maniple edecek kasıtlı haberler” yaptıkları iddiasıyla İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na şikâyet etti. Şikayet edilen gazeteler arasında gazetemiz Evrensel de bulunuyor.&

Gazetecilik yapılmasından rahatsız oldular
Paylaş

Çağlayan’daki İstanbul Adalet Sarayı’nda bir araya gelen yaklaşık 15 avukat, suç duyurusundan önce basın açıklaması yaptı. Grup adına konuşan Hukukun Üstünlüğü Platformu Başkan Yardımcısı Esra Göncü, haziran ayında illegal örgütler ve bunları destekleyen grupların başkaldırı başlattıklarını öne sürdü.

Avukatlar, bazı gazete ve internet sitelerinin, bir program dahilinde meşru seçimlerle işbaşına gelmiş hükümeti devirme gayretiyle toplumu maniple edecek birçok yalan ve kasıtlı habere imza attıklarını iddia etti.

Açıklamanın ardından dilekçeler savcılığa sunuldu. Şikâyetçi avukatlardan Mustafa Doğan İnal da suç duyurusunu, haberlerden rahatsız olan bir grup avukat olarak yaptıklarını, her avukatın ayrı ayrı dilekçe verdiğini ifade etti. Avukat İnal, medya organlarına “suçu ve suçluyu övme, kanunlara uymamaya tahrik, suç işlemeye tahrik” suçlarından soruşturma açılmasını istedi.

Dilekçede, savcılığa delil olarak gazete manşetleri sunuldu.

Gazetelerin sorumlu yazı işleri müdürleri hakkında şikâyette bulunan avukat İnal’ın, dilekçesinde,
şikâyet edilen medya organları şu şekilde sıralandı: Cumhuriyet, Hürriyet, Aydınlık, Özgür Gündem, Yurt, Taraf, Evrensel, BirGün, Sol, Sözcü gazeteleri.  (MEDYA SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Başbakan'ı yalanlayan müezzine tayin

SONRAKİ HABER

Hataylı aydınlar: Savaş katliamdır

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...