21 Eylül 2013 15:24

Madımak hükümlüsü 28 Şubat mağduruymuş!

MADIMAK Katliamı hükümlüsü Hayrettin Gül’ün, 28 Şubat davasında “mağdur” sıfatıyla yer aldığı ortaya çıktı. Ağırlaştırılmış hapis cezası alan ve halen Sivas E Tipi Kapalı Cezaevinde kalan Gül’ün 28 Şubat soruşturmasını yürüten savcı Mustafa Bilgili’ye gönderdiği mektup da dava d

Madımak hükümlüsü 28 Şubat mağduruymuş!
Paylaş
Sultan Özer

33 CAN KATLEDİLMİŞTİ

Duruşmaları devam eden 28 Şubat yargılamasında iddianamenin okunması devam ederken, davanın açılmasına delil olarak gösterilen binlerce belgenin içinde bir de skandal mektup ortaya çıktı. 2 Temmuz 1993’te Sivas Madımak Oteli’nde 33 kişinin yakılarak öldürülmesinin bir numaralı sorumlularından, açılan davada ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası alan Hayrettin Gül, Savcı Mustafa Bilgili’ye gönderdiği mektupla “mağdur” olduğunu öne sürdü. Gül, 28 Şubat döneminde yargıya verilen brifingler nedeniyle cezalandırıldığını ileri sürerek, yargılamasının yeniden yapılmasını istedi. Beraat talep eden Gül’ün mektubunun 28 Şubat dava dosyasına konulması ve “mağdur” olarak gösterilmesi, “Sivas katilleri bu kez de 28 Şubat gerekçesiyle mi kurtarılmaya çalışılıyor” sorusunu akla getirdi.

‘BRİFİNG ALDI, BİZİ CEZALANDIRDILAR’

Gül’ün savcı Bilgili’ye gönderdiği, “Genelkurmay’dan brifing aldı bizi cezalandırdılar” iddiasının yer aldığı mektup şöyle: “Ben 2 Temmuz 1993 tarihinde Sivas’ta meydana gelen olaylardan dolayı şu an ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılarak cezaevinde yatmaktayım. Ankara 1. Devlet Güvenlik Mahkemesince Muammer Ünsay başkanlığındaki mahkeme heyeti 2911 Sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşüne Muhalefet suçundan 3 sene ceza vererek beni tahliye etti. Ama geçen bir yıl sürecinde 28 Şubat oldu. Bu süreçte yüksek yargı organları mensupları Genelkurmaydan brifing aldılar. O brifingte yer alan Yargıtay 9. Ceza Dairesi heyeti hakkımızda TCK 146/1 idamımızı istedi. Ankara 1 No’lu DGM’de Orhan Karadeniz başkanlığındaki heyet Yargıtayın talebi doğrultusunda idam cezası verdi. Sayın savcım, şu an ben 11 senedir diğer arkadaşlarım suçsuz yere 18 senedir ceza yatmaktadır. Olayların gerçek failleri maalesef dışarıda serbestçe dolaşırken bizler ise kaderimizle baş başa kaldık. Bizler de gerçeklerin ve olayın gerçek faillerinin bulunmasını adalete hesap vermesini istemekteyiz. Ben ifademde belirttiğim gibi mevcut gün işteydim. Karayolları şantiyesinde, havaalanında asfalt çalışması yapardık. Bu konuda işyeri çalışma belgem ve şahitlerimin ifadeleri mevcuttur.”

HİZBULLAH TETİKÇİSİNDEN DE SUÇ DUYURUSU

“Öte yandan adı Diyarbakır Hizbullah ana davasında ‘tetikçi’ olarak geçen ve ceza alarak halen cezaevinde olan Cihan Yeşil’in de Savcı Bilgili’ye 28 Şubat’la ilgili suç duyurusunda bulunduğu, Bilgili’nin de suç duyurusunu kabul ederek, Yeşil’i de 28 Şubat iddianamesine “mağdur” olarak eklediği ortaya çıktı. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

‘El Nusra, MKE’den fosfor almak istemiş

SONRAKİ HABER

‘Cenevre’de ateşkes ilan edilebilir’

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa