11 Eylül 2013 16:40

Bakan'dan, yeni Türk-İş başkanına ziyaret

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Mustafa Kumlu'nun istifasının ardından Türk-İş Genel Başkanlığı görevine gelen Ergün Atalay'ı konfederasyon binasındaki makamında ziyaret eti. Ziyarette konuşan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Türkiye’de örgütlenme sorunun ön&uum

Bakan'dan, yeni Türk-İş başkanına ziyaret
Paylaş

Çelik, Türkiye’deki işletmelerin yüzde doksanının KOBİ olduğunu belirterek KOBİ tarzı üretimde işçi-işveren ilişkilerinin henüz istenilen düzeyde olmadığını söyledi. Sürmekte olan THY ve Darphane grevlerine ilşkin olarak da “Grevler bir hak. Biz neden grev yapılıyor demeyiz. Grev yapılınca da çalışanın hakkını aramak esas alınmalı” dedi. Yakın zamanda tekstil sektöründe ve İsdemir’de yaşanan grevleri diyalog yoluyla çözdüklerini söyleyen Bakan Çelik, darphanedeki süren greve ilişkin önümüzdeki günlerde yeni bir görüşme yapılacağı bildirdi.

KIDEM TAZMİNATI GÜNDEMİ

Bakan Çelik’e ziyareti için teşekkür eden Atalay ise, kıdem tazminatı konusunun sık sık gündeme gelmesi konusunda sıkıntıları olduğunu ifade etti. 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü'nde Başbakan Erdoğan’ın kıdem tazminatının nokta kadar gündemlerinde olmadığını ifade ettiğini hatırlattı. Bakan Çelik ve kendilerinin de kıdem tazminatının kaldırılmasının artık gündemde olmadığını söylemelerine rağmen bazılarının konuyu gündemde tutarak “çalışanların kafalarını bulandırdığını” iddia etti. Atalay, çalışanların örgütlenmesinin önündeki engellerin kaldırılmasının en önemli gündemlerinden biri olduğunu belirterek, sorunun hala çözülmemiş olmasının Türkiye’ye yakışmadığını ifade etti. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Tüm Yerel-Sen kuruluşunu ilan etti

SONRAKİ HABER

Tüzel, Feniş işçilerini ziyaret etti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa