11 Eylül 2013 09:36

Al birini vur ötekine hepsi aynı!

Mustafa Kumlu’nun istifasının ardından Türk-İş Genel Başkanlığına seçilen Türk-İş Mali Sekreteri ve Demir Yol-İş Genel Başkanı Ergün Atalay’ı demiryolu işçileriyle konuştuk. Atalay’ın Kumlu’dan farklı olmadığını söyleyen işçiler Türk-İş için değişen bir şeyin olmadığını dile getirdi.

Al birini vur ötekine hepsi aynı!
Paylaş
Metin Şen

Ergün Atalay’ın demiryolu işçisinin problemlerini çözmediğini, demiryolunda her gün yeni bir sorun yaşanırken bunları dile getirmediğini belirten demiryolu işçisi Mustafa, “Ergün Atalay işçinin sosyal ve maddi kayıpları günden güne artarken hiçbir adım atmadı. Ama zamanla göreceğiz. Konfederasyon başkanı oldu bakalım işçinin sıkıntılarını dile getirecek mi?​” dedi.
Diğer bir İşçi Davut ise “Ergün Bey’i geçmişten beri tanırım sendikacılıktan dolayı her şeye olumlu yaklaşan birisidir. Problemlerin zaman içerisinde çözüleceğini söylerdi. Temenni ederim ki işçinin sorunları zamanla çözüme kavuşturmaya çaba gösterir” diye konuştu.

Nihat adlı işçi ise Ergün Atalay’ın Hükümetin daha işine yarar birisi olduğunu söyleyerek şunları söyledi “Atalay’ın Hükümete yakınlığı aslında Kumlu’dan daha fazla ama gözükmemiştir şimdiye kadar. Atalay’ın aslında Hükümetin daha iyi kuklası olacağına inanıyorum. Al birini vur ötekine bakalım ne olacak göreceğiz. Bu sebepten Kumlu’nun istifasının bir şey değiştirmediğini de göreceğiz.”

İşçilerden Tarık zamanın ne göstereceğinin bilinmediğini belirterek, “Umarım genel başkanımız sıkıntılarımızı dile getirir” şeklinde temennide bulundu. (Kayseri/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Güvenlikçiler de isyan etti

SONRAKİ HABER

ETİ Krom işçileri patronun çarpıtmalarına tepkili

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...