25 Mayıs 2011 15:00

Bu kadar tesadüf olmaz

SAMANYOLU TV’de yayınlanan “Kollama” adlı dizi bir kez daha “tesadüf”lerin ötesine geçerek MHP’yi sarsan kaset depremini önceden gündeme getirdiği belirlendi. Gazeteport’un haberine göre, “Kollama” adlı dizinin 18 Mart’ta yayınlanan 120. bölümünde “Kaset olayları” konu ed

Paylaş

Baron: “Şu Alevi-Sünni çatıştırması işimiz ne oldu? Medya istediğimiz desteği sağlayacak mı bize?​”

Kaya Minik: “Eski havamız yok sayın baronum. Hepsi tırım tırım tırsıyor. ‘Bizi karıştırmayın’ diyenler mi ararsınız, telefonlarımıza çıkmayanlar mı? Bir de hani hepsini kasetliyorduk ya. O konu da ortaya çıktığından, bir kısmı da güven bunalımı yaşıyor bize karşı. Çoğunu siz adam ettiniz. O yerlere getirdiniz. Ama gerçek şu ki, bunların da çoğu iki yüzlü. Gelin de o güzel Şubat günlerini anımsamayın. Bir telefon açardık, ertesi gün bize kocaman bir manşet olarak dönerdi.”

Baron: “Olabilir. Madem elimizde kendilerine dair kasetlerin varlığını biliyorlar, açıktan oynayalım biz de. Ya yayınlara kasetleyip, denizlerini kuruturuz diyelim. Ya da arşivde kaset karşılığı desteğe devam deyip, deniz kenarlarındaki villalarda devam seçeneği sunalım. Bizimkilere söyle, milliyetçi gençlerin arasına girip kışkırtmaları artırsınlar... Kürt ailelerin yaşadığı evlerden önceden tespit ettiklerimize çarpı işareti koysunlar… Nazi Almanyası gibi.”

ÖNCEDEN DE BİLDİ

STV’deki dizi daha önce de Ergenekon eski Savcısı Zekeriya Öz’ün görevden alınacağını bilmişti. Dizinin o bölümünde Özel Yetkili “Erkenkondu” savcısı Zeki Yahya, görevden alınmıştı. Deniz Baykal’ın taciz ettiği iddiası ile gündeme gelen İklim Bayraktar olayı da dizide özel yetkili savcıya uyarlanmıştı.

“Kollama” dizisinde Ergenekon davası ile ilgili süreç aktarılıyor. “Gerçekle ilgisi olmadığı” belirtilmesine rağmen, dizideki karakterler de Ergenekon davasından alınıyor. Savcı Zekeriya Öz, dizide “Erkenkondu” savcısı Zeki Yahya karakteri olarak veriliyor. Sanıklardan Yalçın Küçük ise sakalı ve kırmızı kaşkolu ve kalpağına kadar birebir uyarlanan “Kaya Minik” adlı karakter olarak öne çıkıyor. Dizide KCK üyelerinin adı CCK, Silivri ise Sivritepe olarak yansıtılıyor. (MEDYA SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Twitter’da Sibel Üresin vakası

SONRAKİ HABER

Vatan başladı, Milliyet ise beklemede

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...