05 Eylül 2013 12:32

Antalya'daki orman yangını kontrol altına alındı

Antalya'nın Alanya ilçesinde dün gece meydana gelen yangın kontrol altına alındı. Yangında 40 hektar kızılçam, zeytinlik, limon ve portakal ağaçları yanarak kül olurken 6 kişinin de evi yandı. Geceyi panik ve korku içinde yangını seyredek geçiren vatandaşlar yangının söndürülmesiyle rahat nefes aldı.Bölg

Antalya'daki orman yangını kontrol altına alındı
Paylaş

Bölgeye gece yangın ihtimaline karşılık elektirik verilmemişti. Ancak Demirtaş Beldesi Aliefendi Köyü'nde gece saat 00.30 civarında yangın çıktı. Yangına çevre il, ilçe, ve belde belediye başkanlıklarına ait itfaiye ekipleri ile Alanya Orman İşletme Müdürlüğü'ne bağlı 100 civarından söndürme ekibi, 40 civarında arazöz müdahale etti. Yangında elektrik, telefon kablo ve direkleri yandı. 6 ev yanarak zarar gördü. 40 hektar kızılçam. portakal ve zeytin ağacı yanarak kül oldu. Sabah saatlerinde güçlükle kontrol altına alınan yangında soğutma çalışmaları devam ediyor.

Yangınla ilgili köylünün ifadesini alan jandarma olayla ilgili 1 kişiyi gözaltına aldı. Yangının çıktığı bölgede evinin önünde ot yaktığı iddia edilen B.K. (58) Jandarma tarafından gözaltına alındı. Sorguya alınan B.K.'nin suçlamaları kabul etmediği öğrenildi. Sorgusu tamamlanan B.K. serbest bırakıldı.

Köylüler zararların çok büyük olduğunu belirterek devletten destek beklediklerini açıkladı. Mehmet Çakal , 300 zeytin ağacı, 20 dönüm partakal bahçesi, 500 metre hortumunun yanarak zarar gördüğünü söyledi. Evnin önündeki bütün herşeyin yandığını belirten Çakal, "Allah'a şükür evimizi kurtarabildik. zararımız çok büyük ama Allah evimizi kurtardı. İtfaiye de geldi. Onlarında büyük yardımı oldu. Hava çok esiyordu. Kimse kimseye yardım edemedi." dedi.

Evi yanan Ahmet Çakal'da, binanın ikinci katında oturmasına rağmen evinin yandığını belirtti. Bütün eşyaları ile birlikte evinin yandığını belirten Çakal, 10-15 bin lira zararının olduğunu vurguladı. (Antalya/CİHAN)

ÖNCEKİ HABER

'Suriye'ye saldırı, nükleer felakete yol açabilir'

SONRAKİ HABER

Anadil yürüyüşüne polis engeli

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...