04 Eylül 2013 15:58

CHP’den Arınç’a THY pilotu eleştirisi

CHP Genel Başkan Yardımcısı Umut Oran, Lübnan’da kaçırılan ve halen kurtarılamayan THY pilotları için Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’ı eleştirdi. Oran, “Arınç’ı kimler yönlendiriyor? Kimle konuştular, nereye ulaştılar? Madem ulaştılar, 25 gündür niye pilotlarımız kurtarılamadı? Hani her olay

CHP’den Arınç’a THY pilotu eleştirisi
Paylaş

CHP Genel Başkan Yardımcısı Umut Oran, Lübnan’da kaçırılan ve halen kurtarılamayan THY pilotları için Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’ı eleştirdi. Oran, “Arınç’ı kimler yönlendiriyor? Kimle konuştular, nereye ulaştılar? Madem ulaştılar, 25 gündür niye pilotlarımız kurtarılamadı? Hani her olayda devreye giren MİT bu konuyu da araştırıyordu, hangi bilgiye ulaştılar? AKP cephesi kaçırılan pilotlar olayında yine sınıfta kaldı. THY yönetimi ise bütün bunlar olurken susuyor, sanki kaçırılanlar kendi pilotları değilmiş gibi davranıyor. Hükümet artık ‘değerli yalnızlık’ safsatasından kurtulup gerçeklerle yüzleşmelidir” dedi.
Oran, Lübnan’da 10 Ağustos’ta kaçırılan THY pilotları Murat Akpınar ve Murat Ağca’ya ilişkin yazılı bir açıklama yaparak, 25 gündür kendilerinin kimler tarafından nasıl kaçırıldığı, sağlık durumları hakkında halen doğru düzgün bir bilgi alınmadığını belirtti. Oran, “Başbakanlık, Dışişleri Bakanlığı ve ilgili kurumlar Ortadoğu’da senaryolar yazmaya çalışırken, onların hatalı politikaları yüzünden kaçırılan pilotlarımızı da araştırmıyor, kurtarmak için belirli bir girişimde bulunmuyorlar” diye konuştu.

‘AKP SINIFTA KALDI’

Oran, “AKP cephesi kaçırılan pilotlar olayında yine sınıfta kaldı. THY yönetimi ise bütün bunlar olurken susuyor, sanki kaçırılanlar kendi pilotları değilmiş gibi davranıyor. Sayın Hamdi Topçu ile Temel Kotil Ayder yaylasında yönetim kurulu toplantısı yapıyor. Bakıyorum kaçırılan pilotlar hakkında iki cümle etmişler. Soruyorum, kaçırılan pilotların bulunması için ne yaptınız, hangi girişimlerde bulundunuz?​” dedi. (ANKARA)

ÖNCEKİ HABER

PYD'den ABD ve müttefiklerine uyarı

SONRAKİ HABER

‘Başbakanlık’ta yabancı danışman görevlendirildi mi?’

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...