03 Eylül 2013 16:38

İngiliz halkı, meclisin Suriye kararına destek veriyor

BBC’nin yaptırdığı anket sonuçlarına göre İngiltere kamoyunun yüzde 71’i parlamentonun Suriye’ye askeri müdahaleye katılmayı reddetmesini haklı buldu.ICM araştırma şirketinin BBC için yürüttüğü ankete bin kişi katıldı. Katılımcıların yüzde 71’i parlamentonun aldığı kararı doğru buldu. Bu

İngiliz halkı, meclisin Suriye kararına destek veriyor
Paylaş

BBC’nin yaptırdığı anket sonuçlarına göre İngiltere kamoyunun yüzde 71’i parlamentonun Suriye’ye askeri müdahaleye katılmayı reddetmesini haklı buldu.

ICM araştırma şirketinin BBC için yürüttüğü ankete bin kişi katıldı. Katılımcıların yüzde 71’i parlamentonun aldığı kararı doğru buldu. Bununla birlikte halkın yüzde 49'u, bu kararla İngiltere'nin uluslararası itibarının zedeleneceğini düşünüyor. Bu düşünceye karşı çıkanların oranı yüzde 44'te kaldı.

ABD İLE İLİŞKİLER ÖNEMSENMİYOR

İngilizlerin yüzde 72'si kararın ABD ile ilişkileri etkilemeyeceğini düşünüyor. Her üç İngilizden ikisi ise bu tarz özel ilişkinin modern dünyada yeri olmadığını belirtiyor ve bunun zedelenmesini umursamadığını söylüyor.

BBC’nin siyasi araştırma editörü David Cowling, "Kamoyu Suriye’de yaşananlar ile İngiltere arasında bir bağlantı görmüyor. İngiliz halkının herhangi bir askeri müdahaleye katılmaua gönlü yok" diye konuştu. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Kadınlar Mersin'de Sincar için yürüdü

SONRAKİ HABER

Rodman yine Kuzey Kore’ye gidiyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...