29 Ağustos 2013 19:06

Emperyalist müdahaleye karşı mücadele

EMEK Partisi (EMEP) Suriye’ye emperyalist müdahalenin durdurulması için barış ve demokrasi güçlerine ortak mücadele çağrısı yaptı.EMEP yaptığı yazılı açıklamada, ABD ve İngiltere’nin başını çektiği emperyalist güçlerin Suriye’ye karşı silah kullanma kararı AKP Hükümeti’ni sevi

Emperyalist müdahaleye karşı mücadele
Paylaş

EMEK Partisi (EMEP) Suriye’ye emperyalist müdahalenin durdurulması için barış ve demokrasi güçlerine ortak mücadele çağrısı yaptı.
EMEP yaptığı yazılı açıklamada, ABD ve İngiltere’nin başını çektiği emperyalist güçlerin Suriye’ye karşı silah kullanma kararı AKP Hükümeti’ni sevindirdiği belirtildi.
Tunus’ta başlayan ve Mısır’dan sonra bütün Arap ülkelerine yayılan ayaklanmalardan sonra Tunus, Libya ve Mısır’da Müslüman Kardeşler ya da dinci iktidarların iş başına geldiğini belirtilen açıklamada, “AKP Hükümeti Ortadoğu’da İslam-Sünni iktidarlar ve partilerin hamiliğine soyundu. Tunus ve Mısır’daki Müslüman Kardeşler hükümetlerine para yardımında bulundu. Bu iktidarların kendilerine bağlı polis ve istihbarat örgütlerinin örgütlenmesinde onlara yardımcı oldu ve Türkiye’deki on yıllık iktidar tecrübesini onlara aktardı” denildi. Açıklamada şunlar dile getirildi: “Arap ayaklanmalarından önce Beşar Esad ile iyi ilişkiler geliştiren, Suriye ile Türkiye arasındaki vize uygulamasını kaldıran, ortak Bakanlar Kurulu toplantısı yapan ve ticaret hacmini hızla büyüten Erdoğan, 2011’den sonra ve Suriye’de de El Kaide ve El Nusra çetelerinin silahlı mücadele başlatmasından sonra, birden Esad’a sırtını döndü ve şeriatçı teröristlerin bölgede Katar ve Suudi Arabistan ile birlikte en büyük destekçisi oldu. Katar ve Suudi Arabistan şeriatçı çetelere maddi yardımda bulunurken, AKP Hükümeti bu terörist örgütlerin Türkiye’de karargah kurmasına, Türkiye sınırından Suriye’ye askeri saldırılarda bulunmasına izin verdi. AKP Hükümeti, Tunus, Mısır, Libya’dan sonra Suriye’de de bir İslam-Sünni iktidarın kurulmasını çok fazla istiyor.”

TÜRKİYE HALKI SAVAŞ İSTEMİYOR

Hükümetin savaş istemesine karşın Türkiye halkını savaş istemediğine dikkat çekilen açıklamada şöyle denildi: “On sene önce de ABD’nin Irak’ı işgalinden önce, ABD Türkiye’nin güneyinden Irak’a silahlı kara güçlerini sokmak istemişti. ABD’ye izin verilip verilmeyeceği konusunda TBMM’deki oylamada izin tezkeresi reddedildi. O günlerde iktidardaki AKP’nin bazı milletvekilleri dahi tezkere aleyhine oy kullanmıştı. Bugün de, TBMM’deki partiler (AKP hariç) Suriye’ye silahlı müdahaleye ve Türkiye’nin bu müdahaleye katılmasına karşı çıkıyor. Meclis dışındaki partilerin hemen, hemen tamamı da silahlı  müdahale ve işgale karşı. AKP Hükümeti, olası bir silahlı müdahale durumu için TBMM’yi devre dışı bırakmaya ya da etkisiz bırakmaya hazırlanıyor. Bunun için bazı provokasyonlar gündeme gelebilir. Daha önce de, Suriye tarafından Türkiye sınırına havan topu atılması, bir ilçede bombalı araba ile 53 Türkiyeli sivilin öldürülmesi ve sınır ötesinden sıkılan mermilerle çok sayıda sivilin yaralanması, bazılarının ölmesi gündeme gelmişti.”

DEMOKRASİ GÜÇLERİNE ÇAĞRI

EMEP’in Suriye’ye silahlı müdahaleye karşı olduğu ifade edilen açıklamaya şöyle devam edildi: “Aslında çoğu Suriyeli olmayan El Kaide, El Nusra vb. silahlı güçlere emperyalist güçlerin verdiği desteğin son bulmasını istemektedir. Suriye’nin geleceğine; her türlü dış müdahaleden arındırılmış ve demokratik bir ortamda, Suriye halkının karar vermesini savunmaktadır.
Partimiz mevcut siyasi durum karşısında, barış çalışmalarını siyasi çalışmaların merkezine koymuştur. Bir barış cephesi oluşturulmasına çalışmaktadır. 1 Eylül günü başta İstanbul olmak üzere Türkiye’nin pek çok kentinde barış yürüyüşleri ve mitingleri yapılacaktır.
Partimiz, bütün barış ve demokrasi güçlerini; Suriye’ye emperyalist müdahaleyi önlemek ve Ortadoğu’da savaşa karşı, birlikte mücadeleye çağırır.” (İstanbulEVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Fenerbahçe 'seçimli olağanüstü' kararı aldı

SONRAKİ HABER

Mali’de başkenti sel vurdu: 24 ölü

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...