29 Ağustos 2013 10:06

İngiltere Parlamentosu Suriye oylamasını erteledi

İngiltere'de bugün toplanacak parlamento, Suriye'ye askeri müdahale konusunu tartışacak. Konuyla ilgili oylama ise ileri bir tarihe ertelendi.Ana muhalefet partisi konumundaki İşçi Partisi’nin hükümetin planlarından desteğini çekeceğini açıklaması üzerine oylamanın ertelendiği öğrenildi. Muhalefet, Şam'daki

İngiltere Parlamentosu Suriye oylamasını erteledi
Paylaş

İngiltere'de bugün toplanacak parlamento, Suriye'ye askeri müdahale konusunu tartışacak. Konuyla ilgili oylama ise ileri bir tarihe ertelendi.

Ana muhalefet partisi konumundaki İşçi Partisi’nin hükümetin planlarından desteğini çekeceğini açıklaması üzerine oylamanın ertelendiği öğrenildi. Muhalefet, Şam'daki BM denetçilerinin raporlarını Güvenlik Konseyi'ne bildirmesi için süre tanınmasını istiyor. BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun, dün bu süreyi 4 gün olarak bildirmişti.

İngiltere Dışişleri Bakanı William Hague da muhalefetle anlaşmak istediklerini belirterek, “Ortaya koyacağımız önerge, bu ülkede Irak’da yaşanlardan sonra duyulan derin endişelerin Başbakan (David Cameron) tarafından tanındığını gösterecek.” diye konuştu.

Suriye'ye müdahale ile ilgili oylamanın BM denetçileri raporu sunduktan sonra yapılması planlanıyor. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Obama: Suriye konusunda karar vermedim

SONRAKİ HABER

Rusya, Akdeniz’e yeni savaş gemileri gönderiyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...