24 Mayıs 2011 11:43

Erdoğan hakkında ‘halkı kin ve düşmanlığa tahrik’ten suç duyurusu

BAŞBAKAN Tayyip Erdoğan’ın seçim mitinglerinde CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu şahsında Alevilere hakaret ettiğini belirten Av. Erdal Yıldırım, Erdoğan hakkında ‘halkı kin ve düşmanlığa tahrik ettiği ve aşağıladığı’ gerekçesiyle Adana Cumhuriyet Savcılığı’na suç duyurusunda bulundu.Yıldırım, Başbakan Er

Erdoğan hakkında ‘halkı kin ve  düşmanlığa tahrik’ten suç duyurusu
Paylaş

BAŞBAKAN Tayyip Erdoğan’ın seçim mitinglerinde CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu şahsında Alevilere hakaret ettiğini belirten Av. Erdal Yıldırım, Erdoğan hakkında ‘halkı kin ve düşmanlığa tahrik ettiği ve aşağıladığı’ gerekçesiyle Adana Cumhuriyet Savcılığı’na suç duyurusunda bulundu.

Yıldırım, Başbakan Erdoğan’ın seçim çalışmaları kapsamında CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu şahsında sarf ettiği sözlerle Alevi kültürünü aşağıladığını söyledi. Yıldırım, suç duyurusunun gerekçesinde, Başbakan Erdoğan’ın, 4 Mayıs günü Amasya’da, “Kendisi Hacı Bektaşi Veli’nin malum Alevilik kültüründendir ya. Eğer Alevilik Hz. Ali Keremallahü Veche’yi sevmekse, ben Alevilerden daha çok Aleviyim. Ama bunların yaşamında Hz. Ali var mı? Hz. Ali gibi yaşamak var mı? Yok. Hz. Ali nerede bunlar nerede?​” açıklamalarını örnek verdi. Yıldırım, “Erdoğan, özgün inanç algısına ve ibadet ritüellerine sahip Alevilik ve Alevi kavramlarının, asırlardır yüklendiği kasıtlı, kötü niyetli, asılsız ve gayri ahlaki algıları açığa çıkartma gayretindedir. Kamu barışına karşı suç işleyerek, halkın bir kesimini kin ve düşmanlığa tahrik ederek aşağılayan, inanç değerlerini siyasete malzeme ederek düşürme gayretine girmiştir. Halkın bir kesimini, siyasi rakibinin inancı üzerinden kınadığı için Erdoğan’ın cezalandırılmasını istiyorum” dedi. (ADANA)

ÖNCEKİ HABER

BDP'li İsmail Bakır nerede?

SONRAKİ HABER

‘EVLERİMİZİ VE KÜLTÜRÜMÜZÜ YOK ETTİLER’ DİYEN ROMENLER’DEN BLOK ADAYI AVCI’YA DESTEK

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa