28 Ağustos 2013 16:46

Çevre yolu, çevre katliamı olmasın…

PERTEK’te bir süredir yapılması planlanan çevre yolu ile ilgili, Karayolları Genel Müdürlüğü’ne yapılan itirazın reddedilmesinin ardından ilçeye gelen İl Tarım Müdürlüğü yetkilileri keşif yaptı.Keşfe Pertek Belediye Başkanı Kenan Çetin, Pertek Ziraat Odası Başkanı Hüseyin Mak, İstiklal Mahal

Çevre yolu, çevre katliamı olmasın…
Paylaş
Fırat Çeşme

Keşfe Pertek Belediye Başkanı Kenan Çetin, Pertek Ziraat Odası Başkanı Hüseyin Mak, İstiklal Mahallesi Muhtarı Aydın Can ve Soğukpınar Mahallesi Muhtarı Özdal Öndaş da katıldı. Pertekliler tarım arazilerinden de geçecek olan yolun çevre katliamına dönüşmesini istemiyor.
Yol projesi için Pertek Ziraat Odası tarafından geçtiğimiz günlerde Karayolları Genel Müdürlüğüne yazılan itiraz dilekçesine gelen yanıtta belirlenen yerin yol için en uygun güzergah olduğu söylendi. Yanıtta, “Yapılacak yeni çevre yolu ile ilçe merkezi bu yola doğru kayacak, yol ilçenin büyüyüp gelişmesine katkı sağlayacaktır” denildi. Yaptıkları itiraza olumsuz cevap alan Pertek Ziraat Odası Başkanı Hüseyin Mak gelişmeleri gazetemize değerlendirdi. Perteklilerin yol yapılmasına karşı olmadığını belirten Mak, “Biz de yol yapılsın istiyoruz. Ama bu yol ilçenin tarım arazilerinden geçmesin diyoruz. Bizim itirazımız yola değil, güzergahınadır. Neden kıraç, tek bir ağacın bile olmadığı arazilerden değil de tüm yolu tarlalardan,  meyvelik alanlardan geçirmek istiyorlar” diye sordu.
Yolla birlikte ilçenin gelişeceği iddiasını eleştiren Mak, “Süpürgeç, Meyvan Dağı, Merdivenli Dağ, Orta Tepe gibi tek bir ağacın olmadığı, yol geçebilecek alanlar varken, ağaçları kesip, tarlaları bölüp yeşil alanları yok etmek bize iyi niyetli bir yaklaşım gibi gelmiyor” dedi.
Yolun ilçenin kuzeyinde bulunan ve zemin olarak da daha sağlam olan, tek bir ağacın olmadığı, bütün arazisi Pertek Belediyesine ait olan bölgeye yapılması gerektiğini belirten Mak, belediyenin bu bölge için herhangi bir bedel de talep etmediğini söyledi. (Dersim/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

PYD eş başkanları Diyarbakır'a davet edildi

SONRAKİ HABER

Bazen domates bazen sohbet

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...