26 Ağustos 2013 15:34

Çelik-İş: Eku Fren’de yetki bizde

Eku Fren işçilerinin sendikalarına tepki göstererek, istifa edip Birleşik Metal-İş’e geçmelerinin ardından yetki tartışması başladı. Birleşik Metal-İş Sendikasının "240 üyemiz var" açıklamasının ardından Çelik-İş yetkinin kendilerinde olduğunu Birleşik Metal-İş’in 70 üyesi olduğunu iddia etti.&Ccedi

Çelik-İş: Eku Fren’de yetki bizde
Paylaş

Çelik-İş tarafından yapılan yazılı açıklamada, “Çelik-İş Sendikası İsdemir ve MMK’da 8 bin işçiyi kapsayan hak ve emek grevi yaparken metal iş kolunda faaliyet gösteren Birleşik Metal-İş ve Türk Metal Sendikasından doğal olarak işçi sınıfının dayanışmasını ve bu greve desteğini beklemiştik. Ne yazık ki böylesi bir dayanışma gösterilmediği gibi aksine sendikamızın yetkili olduğu Eku’da bir örgütlenme mücadelesi başlatılmıştır. Grevlerin kırıldığı ve başarısızlıkla sonuçlandığı ülkemizde son yılların en başarılı grevlerini yapan Çelik-İş Sendikası ne İsdemir’de nede MMK’da grev kırıcılarına teslim olmayarak tüm demokratik sivil kitle örgütlerinin desteğini alarak bu grevi başarıyla bitirmiştir. Artık grevlerin kırılamayacağı gösterilmiştir. Bu süreçte Birleşik Metal-İş Sendikası 30 temmuz tarihli basın bülteninde Eku işyerinde işverenin Türk Metal Sendikasını getirme çalışması yaptığını ifade etmiştir. Yine Birleşik Metal-İş Sendikasının sitesinde ve basın açıklamasında işçi çıkartmaları, belirtilen sendika ile birlikte yapıldığı ifade edilmiştir. Birleşik Metal-İş Sendikasının açıklamaları ile bu işçi çıkışlarında sendikamızın müdahil olmadığı gerçeği ortadadır. Ne yazıktır ki grevde destek beklediğimiz ve centilmenlik anlaşması yaptığımız Birleşik Metal-İş Sendikasının son açıklamaları gerçeği yansıtmamaktadır” denildi.

Eku’da Birleşik Metal-İş Sendikasının 70 üyesi, kendi sendikalarının ise 240 üyesi olduğunu iddia eden Çelik-İş, işçilerin açık bir şekilde sendikalarını tercih ettiğini kaydetti. (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Askeri müdahalede BM Güvenlik Konseyi kararı çok önemli

SONRAKİ HABER

Türk-İş: Açlık sınırı 1020 TL

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa