24 Ağustos 2013 10:33

Rojava'ya yardım kampanyaları devam ediyor

Rojava halkıyla dayanışmak amacıyla bölge ve batı illerinden toplanan 40 kamyon yardım Şenyurt Sınır Kapısı'ndan Rojava'ya gönderildi. Öte yandan Batman'da toplanan 5 kamyon yardım da Şenyurt Sınır Kapısı'na gönderildi.Rojava halkı ile dayanışmak amacıyla bölge ve batı illerinden toplanan 40 kamyon yardım, Rojava'daki halk

Rojava'ya yardım kampanyaları devam ediyor
Paylaş

Rojava halkıyla dayanışmak amacıyla bölge ve batı illerinden toplanan 40 kamyon yardım Şenyurt Sınır Kapısı'ndan Rojava'ya gönderildi. Öte yandan Batman'da toplanan 5 kamyon yardım da Şenyurt Sınır Kapısı'na gönderildi.

Rojava halkı ile dayanışmak amacıyla bölge ve batı illerinden toplanan 40 kamyon yardım, Rojava'daki halka teslim edilmek üzere Kızıltepe ilçesine bağlı Şenyurt Sınır Kapısı'na getirildi. Aralarında BDP PM üyesi Fesih Özel, Kızıltepe Belediye Başkanı Ferhan Türk, Nusaybin Belediye Başkanı Ayşe Gökkan ve sivil toplum örgütü temsilcilerinin bulunduğu heyet, sınırda yardımları Kızılay yetkililerine teslim etti. Yardım kamyonları köpek yardımıyla didik didik arandı. Şırnak, Cizre, Suruç, Nusaybin, Mazıdağ, Kızıltepe, Hakkâri, Yüksekova, İskenderun, Van, Siirt, Adıyaman, İstanbul, Diyarbakır ve Almanya Süryani Federasyonu'ndan gelen erzakların sınır geçişinde taşımacılığı Kızıltepe Belediyesi işçileri üstlendi. Sabahın ilk ışıklarına kadar yük kamyonlarındaki malzeme sınırın diğer tarafında bulunan kamyonlara yüklendi. Özellikle ilaç ve temel gıda malzemelerinin birçok kentten, geçiş için sınır kapısına getirilmesi beklediği bildirildi.

BATMAN'DAN ROJAVA'YA 5 KAMYON YARDIM

BDP Batman İl Örgütü ve DÖKH öncülüğünde Rojava halkı ile dayanışmak amacıyla başlatılan kampanyaya destek olmak amacıyla toplanan 5 kamyon yardım Rojava'ya gönderildi. Musa Anter Halk Evi'nde toplanan yardımlar gece saatlerinde kamyonlara bindirilerek, Kızıltepe Şenyurt Sınır Kapısı'na gönderildi. (Batman/DİHA)

ÖNCEKİ HABER

ABD, savaş gemilerini Akdeniz’de yeniden konumlandırıyor

SONRAKİ HABER

6 milyon kırmızı benekli yok oldu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa