19 Ağustos 2013 21:07

KESK bugün Ankara’da

HÜKÜMET ile Memur-Sen arasında imzalanan toplusözleşmenin kamu emekçilerini temsil etmediğini belirterek 16 Ağustos’ta Türkiye’nin dört noktasından yürüyüş başlatan KESK bugün Ankara’da. Hopa’dan Metin Lokumcu, Edirne’den Mehmet Ayvalıtaş ve Ali İsmail Korkmaz, Manisa’dan Ethem Sarısülük

KESK bugün Ankara’da
Paylaş

HÜKÜMET ile Memur-Sen arasında imzalanan toplusözleşmenin kamu emekçilerini temsil etmediğini belirterek 16 Ağustos’ta Türkiye’nin dört noktasından yürüyüş başlatan KESK bugün Ankara’da. Hopa’dan Metin Lokumcu, Edirne’den Mehmet Ayvalıtaş ve Ali İsmail Korkmaz, Manisa’dan Ethem Sarısülük ve Medeni Yıldırım, Roboski’den Bedran–Orhan Encü ve Abdullah Cömert yürüyüş koluyla başlayan yürüyüş sırasında birçok il ve ilçede basın açıklaması ve forumlar yapıldı.
KESK, bugün Ankara’da Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı (ÇSGB) önünde gerçekleştireceği protestonun ardından Kızılay Güvenpark’a yürüyecek. Güvenpark’ta düzenlenecek forumla birlikte eylem tamamlanmış olacak. Eylem temsili düzeyde yürüyüşçüyle gerçekleştiriliyor.

HATAY OHAL’LE Mİ YÖNETİLİYOR?

KESK Gaziantep Şubeler Platformu, Hatay’da KESK kortejine yönelik biber gazı ve tazyikli su içeren polis müdahalesine tepki gösterdi. KESK’in dört koldan başlatılan Ankara yürüyüşü kapsamında Hatay’daki “Bedran-Orhan Encü, Abdullah Cömert” yürüyüş koluna polis saldırmış, 4 kamu emekçisi yaralanmıştı. Demokratik yollardan taleplerini dile getirmek isteyen kamu emekçilerine diğer yürüyüş kollarında saldırı olmadığını kaydeden Dönem Sözcüsü Ömer Faruk Koç, “Arkadaşlarımıza yapılan bu saldırıyı şiddetle kınıyoruz. Bu saldırıdan sonra ülkemizin farklı bölgelerinde ya da illerinde farklı uygulamalarla karşılaşıyoruz. Aklımıza şu gelmiyor değil Hatay acaba başka bir cumhuriyetin sınırları içerisinde mi yer alıyor? Olağanüstü idareyle mi yönetiliyor? Valisi olağanüstü hal valisi mi?​” diye konuştu. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Tren, yoldan geçen hacıları ezdi

SONRAKİ HABER

Mücadeleyi, birliği ve uyanıklığımızı yükseltelim

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...