18 Ağustos 2013 17:37

Japonya’da borç 1 katrilyon

DÜNYANIN üçüncü büyük ekonomisinde 1 katrilyon Yen’i geçen kamu borcunun GSYH’ye oranının yüzde 230’u bulması bekleniyor.Ülkenin maliye bakanlığının açıkladığı rakamlara göre Japonya’nın kamu borcu tam olarak 1katrilyon 8 trilyon 628 milyar yen. Bu da yaklaşık 10.5 trilyon Amerikan doları

Japonya’da borç 1 katrilyon
Paylaş

DÜNYANIN üçüncü büyük ekonomisinde 1 katrilyon Yen’i geçen kamu borcunun GSYH’ye oranının yüzde 230’u bulması bekleniyor.
Ülkenin maliye bakanlığının açıkladığı rakamlara göre Japonya’nın kamu borcu tam olarak 1katrilyon 8 trilyon 628 milyar yen. Bu da yaklaşık 10.5 trilyon Amerikan dolarına denk geliyor.
1 katrilyon Yen’i aşan borç miktarı nedeniyle Japonya’nın kamu borcu/GSYH oranının yıl sonunda yüzde 230’a ulaşması bekleniyor. Bu oranla Japonya dünyanın en yüksek kamu borcu/GSYH oranına sahip ülkesi konumunda.
830 trilyon yenlik hazine tahvili ihraç eden Tokyo hükümetinin elde ettiği gelirler de kamu borcunu kapatmaya yeterli olmadı. Ülkenin altyapısına yatırım yapabilmek için borçlanmayı artıran Shinzo Abe yönetimi, bu şekilde ekonomiyi hareketlendirerek on yıllardır süren deflasyonu durdurmak istiyor. Gelirlerini artırmak isteyen Abe yönetimi 2015 yılına kadar tüketim vergisini şu anki seviyenin iki katına çıkararak yüzde 10’a yükseltmek istiyor. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Karaburun kuşatmaya direniyor

SONRAKİ HABER

Yine bir ‘yol’unu buldular!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa