17 Ağustos 2013 16:49

Kümes için izin mi alalım?

ANTAKYA’nın merkeze bağlı en uzak köylerinden Sinanlı köyünde “Büyükşehir Belediye Yasası’nın Etkileri” konulu bir panel düzenlendi. Panele konuşmacı olarak Avukat Bedi Duman ile Köy Muhtarı İbrahim Bozhaydar katıldı. Yasayla belde belediyeleri ve köy tüzel kişiliklerinin kapatılmasına karşı olduğunu belirte

Kümes için izin mi alalım?
Paylaş
Ali Aşkar

ANTAKYA’nın merkeze bağlı en uzak köylerinden Sinanlı köyünde “Büyükşehir Belediye Yasası’nın Etkileri” konulu bir panel düzenlendi. Panele konuşmacı olarak Avukat Bedi Duman ile Köy Muhtarı İbrahim Bozhaydar katıldı. Yasayla belde belediyeleri ve köy tüzel kişiliklerinin kapatılmasına karşı olduğunu belirten Bozhaydar, “Bu yasa ile mahalle olan köyümüzde artık ineği için ahır, tavuğu için kümes, bahçesi için duvar yapmak isteyen dostlarımız Büyükşehir Beledisinden izin almak zorundalar. Halkın taleplerini karşılamayan bu kanun halka karşı yürürlüğe konuluyor” dedi.

Yerel Harbiye Gazetesinin yazı işleri müdürü de olan Avukat Bedi Duman ise yasayla ilgili şunları söyledi: “Yasada kırsal kesimde yaşayan vatandaşlara beş yıllık vergi muafiyeti getiriyor. Köylünün kendi oturacağı veya hayvanın barınacağı yerler için 5 yıl sonra Büyükşehir imar mevzuatı hükümleri geçerli olacak. Köylü vergisini de, suyun parasını da, kanalizasyonu yapılmadığı halde  kanalizasyonun parasını, atık su parasını da ödeyecek. Kısaca Büyükşehir Belediyesinin merkezinde yaşayan bir kentliyle aynı yükümlülüğün altına girecek. Bu yasada köylünün yararına olan bir hüküm yoktur.”

Panelistlerden sonra söz alan köy öğretmeni Tahsin Dikbaş ise “Eğer bu yasa bizim ürettiğimiz ürünleri değer katacaksa varsın belediye vergisini alsın” dedi. (Hatay/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

6 yıllık feryat Mecliste

SONRAKİ HABER

Pera’da direnişin filmleri

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...