12 Ağustos 2013 17:56

Avrupa bankaları küçülecek

Avro Bölgesi’ndeki bankaların Basel III kurallarına uyabilmek için varlıklarını beş yılda 3.2 trilyon avro azaltmaları gerekecek. Bankaların batarak vergi mükellefleri tarafından kurtarılmak zorunda kalmalarına son vermeyi amaçlayan kurallar gereği Avro Bölgesi bankaları varlıklarını toplam 3.2 trilyon avro azaltacak.2018 yılına kadar tam

Avrupa bankaları küçülecek
Paylaş

Avro Bölgesi’ndeki bankaların Basel III kurallarına uyabilmek için varlıklarını beş yılda 3.2 trilyon avro azaltmaları gerekecek. Bankaların batarak vergi mükellefleri tarafından kurtarılmak zorunda kalmalarına son vermeyi amaçlayan kurallar gereği Avro Bölgesi bankaları varlıklarını toplam 3.2 trilyon avro azaltacak.
2018 yılına kadar tamamlanması gereken plan kapsamında Deutsche Bank, Credit Agricole ve Barclays bankaları 661 milyar avro varlık azaltımı yaparken bir yandan da 47 milyar avro yeni sermaye yaratmaya çalışacak.
Büyük bankalar ekonomiye yarattıkları tehdit nedeniyle öne çıkarken, varlık azaltımında en büyük payı 2.6 trilyon avro ile küçük ölçekli bankalar yapmak zorunda kalacak.
Küçük ve orta ölçekli bankaların varlıklarını daraltmalarıyla mevduat sahiplerinin bu bankalardan uzaklaşacağı yönünde endişeler dile getiriliyor.

BANKA VARLIKLARI ÜLKELERİ KATLIYOR

Avrupa’nın bankacılık sektörünün toplam varlık miktarı 32 trilyon avro, yani Avro Bölgesi’nin toplam GSYH’sinin üç katından fazla. Avro Bölgesi bankaları 2012 mayıs ayından bu yana 2.9 trilyon avro varlık azaltımı yapmış durumda.
(HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Kocaeli’de ulaşıma zam

SONRAKİ HABER

Çağlayan, ekonomik büyümeden umutsuz

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...