24 Temmuz 2013 16:22

Muğla’ya dördüncü termik santral yolda

SÜREKLİ hava kirliliğiyle boğuşmak zorunda bırakılan Muğla’ya yeni bir satral geliyor. Muğla’daki Yeniköy, Kemerköy ve Yatağan’ın ardından, Milas’a bağlı Karacahisar köyü sınırlarında dördüncü termik santralin yapılması için çalışmalar başlatıldı. Rödovans sistemiyle yapılması düş&u

Muğla’ya dördüncü termik santral yolda
Paylaş

SÜREKLİ hava kirliliğiyle boğuşmak zorunda bırakılan Muğla’ya yeni bir satral geliyor. Muğla’daki Yeniköy, Kemerköy ve Yatağan’ın ardından, Milas’a bağlı Karacahisar köyü sınırlarında dördüncü termik santralin yapılması için çalışmalar başlatıldı. Rödovans sistemiyle yapılması düşünülen santralin, Yeniköy Termik Santrali’ne kuş uçumu 3–4, Kemerköy Termik Santrali’ne ise 15 kilometre mesafede olduğu belirtildi.
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, ilk defa rödovans sistemiyle termik santral yapımının önünü açıyor.
Köylüler termik santrale sıcak bakmıyor. “1986’da bu termik santralin faaliyete geçmesiyle köyümüzde kanser ve akciğer hastalıklarından ölümlerde belirgin bir artış oldu. Doğamızın yanısıra sağlığımızı da tehdit edecek. Yeni bir termik santralin yapılması yerine, mevcut kaynakların 3-5 km. taşınarak Yeniköy Termik Santrali’nde işlenmesinin daha uygun olacağını düşünüyoruz” diyor. (MUĞLA)

ÖNCEKİ HABER

Herkese yeteneğine göre

SONRAKİ HABER

Yine yerli oto tartışması

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...