07 Temmuz 2013 10:10

3. köprüye bisikletli protesto

Beşiktaş’ta toplanan bisikletliler, 3. Köprü için günde 10 bin ağacın kesildiğini belirterek bisikletleriyle Garipçe’ye doğru pedal çevirdi.  Bisikletlilerden Ali Yıldırım, doğaya karşı yapılan katliama karşı boş durmadıklarını göstermeyi amaçladıklarını söyledi.Sosyal paylaşım siteleri aracılı

3. köprüye bisikletli protesto
Paylaş

Sosyal paylaşım siteleri aracılığı ile bir araya gelen bisikletliler, saat 09.30 sıralarında Beşiktaş Meydanı’nda toplandı. 3. Köprü’nün yapımında doğa katliamı yapıldığını belirten bisikletliler olayı protesto etmek için Beşiktaş’tan Garipçe’ye pedal çevirdi. Grup üzerlerine ve bisikletlerine ‘3. Köprüye Hayır’ ve ‘Diren Doğa’ yazıları astı.

Eylem hakkında bilgi veren Ali Yıldırım, ilk olarak birkaç arkadaş bir araya gelerek Garipçe’ye bisikletle gitmeyi planladıklarını daha sonra da bunu sosyal paylaşım siteleri aracılığıyla herkese açtıklarını belirtti. Yıldırım “3. Köprü için 10 bin ağaç kesiliyor. Buna karşı ses çıkartmak amacıyla Beşiktaş’tan Garipçe’ye pedal çeviriyoruz” dedi. Yıldırım, doğa katliamına karşı boş durmadıklarını gösterdiklerini ifade etti. Sahil yolunu kullanacaklarını aktaran Yıldırım yolda da kendilerine katılan bisikletlilerin olduğu bilgisini verdi.

Bisikletli grup orman girişinde önce jandarma engeliyle karşılaşırken daha sonra girişlerine izin verildi ve basın açıklaması okundu. (İstanbul/CİHAN)

ÖNCEKİ HABER

SSPE hastası Polat hastaneye kaldırıldı

SONRAKİ HABER

Howard geldi, Ömer gidici

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...