05 Temmuz 2013 10:40

Şexki Aşireti BDP’ye katıldı

Van’ın Çaldıran ilçesinde 26 köyden oluşan ve aralarında çok sayıda korucunun da bulunduğu Şexki Aşireti topluca BDP’ye katıldı. İlçedeki Altaylı Kapalı Spor Salonu’nda düzenlenen törene, DTK Eş Başkanı ve Van Milletvekili Aysel Tuğluk, Van Belediye Başkanı Bekir Kaya, BDP’li yöneticiler ve aşiretin iler

Şexki Aşireti BDP’ye katıldı
Paylaş

Van’ın Çaldıran ilçesinde 26 köyden oluşan ve aralarında çok sayıda korucunun da bulunduğu Şexki Aşireti topluca BDP’ye katıldı. İlçedeki Altaylı Kapalı Spor Salonu’nda düzenlenen törene, DTK Eş Başkanı ve Van Milletvekili Aysel Tuğluk, Van Belediye Başkanı Bekir Kaya, BDP’li yöneticiler ve aşiretin ileri gelenleri ile çok sayıda aşiret üyesi katıldı. Lice’de askerlerin açtığı ateş sonucu yaşamını yitiren Medeni Yıldırım anısına yapılan bir dakikalık saygı duruşunun ardından söz alan Tuğluk, “Sistem hep Kürtleri bölmek, parçalamak istedi. Bu günlere gelmek için çok ağır bedeller ödendi. Binlerce gencimiz öldü, bu halkın kimliği, kültürü için canlarını yitirdi. Ve bu bedeller sayesinde şu an çözümü konuşuyoruz” dedi. Abdullah Öcalan ve PKK’nin demokratik çözüm için büyük adımlar attığını ancak barışın tek taraflı adımlarla gelemeyeceğini söyleyen Tuğluk, “Bu adımlara devletin de karşılık vermesi lazım. Gelinen noktada devlet bir oyalama, kandırma arayışı içinde. Son günlerde yaşanan gelişmeler kaygıya yol açıyor. Devlet barışçıl eylemlere dahi tahammül edemiyor. Hükümete sesleniyoruz; dürüst olun ve sabrımızı sınamaktan vazgeçin” dedi.
Daha sonra söz alan Şexki Aşireti liderlerinden İzzettin Aladağ, “Bundan sonra birlikte mücadele edeceğiz” dedi. Aşiretin ileri gelenlerinden A. Mecit Aldağ ise “Büyük acıların yaşandığı Kürdistan’da başlayan sürece kayıtsız kalamayız. Tüm akrabalarımızla birlikte BDP’ye katıldık. Özgürlük hareketinin etrafında kenetlendik” dedi.
Konuşmaların ardından BDP’ye katılanlara parti rozetleri takıldı. Törenin ardından binlerce kişi Tepeli köyünde kurulan ‘çözüm çadırı’nı ziyaret etti. Burada da AKP Çaldıran Belediye Meclis Üyesi Abdurrezak Ayda ve Hacı Hatun Köyü Muhtarı Kudbettin Saçak BDP’ye katıldı. (VAN)

ÖNCEKİ HABER

Grup Yorum bugün Açıkhava’da!

SONRAKİ HABER

Festival öncesi OHAL görüntüleri!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...