08.11.2026 14:50 / Güncelleme: 15:48

İlahiyatçı Karaman'dan 'fon' yazısı: 'Erdoğan'ı ve iktidarını bitirmek için komplo'

İlahiyatçı Hayreddin Karaman, Yeni Şafak'taki yazısında fon vurgununun "Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı ve iktidarını bitirmek için" düzenlenmiş bir komplo olduğunu öne sürdü.

İlahiyatçı Karaman'dan 'fon' yazısı: "Erdoğan'ı ve iktidarını bitirmek için komplo"

Fotoğraf: TCCB

Milyonlarca yurttaşı etkileyen ve AKP'li isimlerin merkezinde yer aldığı fon vurgununa dair tepkiler sürerken, ilahiyatçı Hayreddin Karaman 'komplo' iddiasına sarıldı.

Karaman, iktidara yakınlığıyla bilinen Yeni Şafak'taki köşesinde Adalet Bakanı Akın Gürlek'in beyanlarını hatırlatarak "Sayın Adalet Bakanımız gazetemizde açıkladı: Erdoğan’ı ve iktidarını bitirmek için bir komplo kuruluyor…" dedi.

"Suçun ve cezanın şahsiliği" hatırlandı

Yazısında hukukta yer alan ve muhalefet tarafından kendilerini hedef alan siyasi davalarda uygulanmadığı vurgulanan "suçun ve cezanın şahsiliği" ilkesine atıf yapan Karaman, kimseye başkasının suçu veya cezasının yüklenemeyeceğini söyledi.

Medyanın ve muhalefetin konuya yaklaşımını eleştiren Karaman, "Şimdi bakıyorum, günlerdir bütün medya fon konusu ile meşgul, bu arada muhalefet, bütün sorumluluğu/suçu Sayın Cumhurbaşkanımıza yüklemenin ve onu yıpratmanın peşinde. Meseleye taraflı ve tarafsız yaklaşanlar bolca var" ifadelerini kullandı.

"Ekonomiyi çökermeye teşebbüs ediliyor"

"Ortada bir skandal, bir kul hakkına sarkma, haram helal ayırmadan cebi/küpü doldurma, çok kazanmak hırsıyla hesapsız yatırma olayı var" diyen Karaman, vurgunun arka planında ise bir 'komplo' olduğunu savundu:

"Ama bunların bir de arka planı var; sayın adalet bakanımız gazetemizde açıkladı: Erdoğan’ı ve iktidarını bitirmek için bir komplo kuruluyor, rüşvet ile üst düzey denetim sorumluları teslim alınıyor, denetimsiz piyasaya hakim olunuyor, milyarları belli ellerde toplayıp ekonomiyi çökermeye teşebbüs ediliyor…"

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sorumlular hakkında gereğini yapmaya başladığını savunan Karaman, "Henüz sırası gelmemiş olanlar da atlanacak değildir ve asla atlanmamalıdır" dedi.

(Politika Servisi)

Dayanışmaya çağrı!

31 yıldır emeğin sesi olan Evrensel, gücünü sadece okurlarından alıyor. Emeğin sesinin daha gür çıkması için sen de güç ver.

📰
E-Gazete Her gün basılı gazeteyi dijital olarak oku...
🔊
Sesli Yazılar Köşe yazılarımızı sesli olarak dinle...
🚫
Reklamsız Deneyim Reklamlara takılmadan sadece habere odaklan.
ABONE OL Zaten abone misin? Giriş Yap

Dijital Evrensel uygulamamız güncellendi

İndir, Oku, Dinle...

📰
E-Gazete Her gün basılı gazeteyi dijital olarak oku...
🔊
Sesli Yazılar Köşe yazılarımızı sesli olarak dinle...
🔑
Şifresiz Giriş İmkanı E-posta adresinle şifresiz giriş yapabilirsin.
08.11.2026 15:40

Yeni Partili Tanrıkulu: Bir avukat olarak hiç bu kadar çok cezaevi ziyaret etmedim

Yeni Parti Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, Silivri Cezaevi önünden yaptığı açıklamada, “Adaletsizlik Türkiye'nin en önemli meselesine dönüşmüş durumda. Bu adaletsizlik, bu hukuksuzluk AK Parti iktidarının da sonu olacak” dedi.

Yeni Partili Tanrıkulu: Bir avukat olarak hiç bu kadar çok cezaevi ziyaret etmedim
08.11.2026 12:55

Çatalca'da eğitim uçağı pistten çıktı: Pilot öğrenci hastaneye kaldırıldı

Çatalca Hezarfen Havalimanı'na iniş yapan uçuş okuluna ait eğitim uçağı, henüz belirlenemeyen bir nedenle pistten çıkarak toprak alana girdi. Kazadan yara almadan kurtulan pilotaj öğrencisi tedbir amaçlı hastaneye sevk edildi.

Çatalca'da eğitim uçağı pistten çıktı: Pilot öğrenci hastaneye kaldırıldı

Fotoğraf: DHA

08.11.2026 09:49 / Güncelleme: 10:16

Beşiktaş - Gençlerbirliği maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda?

Süper Lig'in 11. haftasında Beşiktaş, sahasında Gençlerbirliği'ni konuk ediyor. İç sahada kayıpsız ilerleyen siyah-beyazlılar seriyi sürdürmek, başkent ekibi ise deplasman şanssızlığını kırmak için sahaya çıkıyor.

Beşiktaş - Gençlerbirliği maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda?

Fotoğraf: Chaos Soccer Gear/Unsplash

08.11.2026 12:58

Yürütmeyi durdurma kararına rağmen devam eden Menemen TOKİ davasında karar duruşması

ÇED olumlu kararına karşı yürütmeyi durdurma kararı verilen Menemen Doğaköy Mahallesi'nde yapılması planlanan 6 etaplı TOKİ projesine karşı açılan dava, 9 Kasım’da İzmir 5. İdare Mahkemesi’nde görülecek.

Yürütmeyi durdurma kararına rağmen devam eden Menemen TOKİ davasında karar duruşması

Fotoğraf: Ramis Sağlam/Evrensel

Evrensel'i Takip Et

Bildirimleri aç

Bildirimler

Önemli haberlerden ve gelişmelerden haberdar olmak ister misiniz?

✓ Bildirimler başarıyla açıldı!