08.11.2026 12:40 / Güncelleme: 12:55

COP31 katılımcıları yolda kaldı

Antalya’da yarın açılışı yapılacak olan küresel iklim zirvesi COP31 için kente gelen katılımcılar, daha resmi açılış yapılmadan yolda kaldı. Toplam 8 servis hattında yaşanan aksaklıktan dolayı katılımcılardan özür dilendi.

COP31 katılımcıları yolda kaldı

Yusuf Yavuz
[email protected]


Organizasyon yönetimi tarafından katılımcılara mail yoluyla gönderilen açıklamada, kent merkezi, havaalanı ve Belek bölgesinden COP31 alan servis yapan otobüslerin ulaşımında yol kapatmaları nedeniyle aksamalar yaşandığı belirtildi. Ev sahibi ülkenin bildirdiği servis aksaması yüzünden katılımcılardan özür dilendiği görüldü. Açıklamada, toplam sekiz servis hattında yaşandığı belirtildi.

Türkiye’nin ev sahipliğinde Antalya’da düzenlenen COP31’in resmi açılışı 9 Kasım pazartesi günü yapılacak. Dünyanın dört bir yanından ziyaretçiler kente gelerek organizasyon için çalışmalarına başladı.

Yoğun bir programla yarın başlayacak olan COP31’in katılımcıları için için 71’i elektrikli olmak üzere toplam 630 otobüs tahsis edildi. Havaalanı başta olmak üzere, Belek oteller bölgesi ve kent merkezinden katılımcıları organizasyon alanına taşıyacak olan servis otobüsleri toplam 21 hat üzerinden hizmet verecek.

Toplam 8 hatta aksama yaşandı

Ancak resmi açılışa bir gün kala COP31’in servis hatlarında aksamalarının yaşandığı ortaya çıktı. Bugün saat 11:00 civarında katılımcılara elektronik posta ile gönderilen mesajda, 710, 720 ve 730 numaralı hatlar dahil olmak üzere konferans servis hizmetlerinde aksaklıklar yaşandığı belirtilerek şöyle denildi:

“Değerli katılımcılar, Ev sahibi ülkenin bildirdiğine göre, bu sabah gerçekleşen bazı yol kapatmaları nedeniyle 710, 720 ve 730 numaralı hatlar dahil olmak üzere konferans servis hizmetlerinde aksaklıklar yaşanmıştır. Otobüs seferlerinin bugün saat 13:00 itibarıyla normale dönmesi beklenmektedir. Yaşanan aksaklıktan dolayı özür diler; anlayışınız ve sabrınız için teşekkür ederiz. Saygılarımızla.”

Servis aksaklıklarının bazı yol kapatmaları nedeniyle yaşandığı belirtilen bu açıklamadan yaklaşık 20 dakika sonra katılımcılara yeni bir elektronik posta mesajı iletildi. Bu kez toplam 8 servis hattında aksamalar yaşandığı bildirilerek şöyle denildi:

“Sayın Katılımcı, Ev sahibi ülkenin bildirdiğine göre, bu sabah gerçekleşen yol kapatmaları nedeniyle 610, 620, 630, 640, 710, 720, 730 ve 810 numaralı hatlar dahil olmak üzere bazı Konferans servis hizmetlerinde aksaklıklar yaşanmıştır. Otobüs seferlerinin bugün saat 13:00 itibarıyla normale dönmesi beklenmektedir. Yaşanan aksaklıktan dolayı özür diler; anlayışınız ve sabrınız için teşekkür ederiz. Teşekkürler.”

21 hatta 630 otobüs hizmet verecek

Organizasyonun resmi açılışına saatler kala yaşanan servis aksamaları, COP31 için aylardır devam eden hazırlıkların sorgulanmasına yol açtı. Açılış ve sonraki günlerde benzeri sorunların devam etmesi durumunda organizasyonda önemli aksamalar olabileceği belirtiliyor.

COP31'de katılımcıların ulaşımı için Türkiye'de üretilen 630 otobüs tahsis edilmişti. Katılımcılar, havaalanı, kent merkezi ve Belek oteller bölgesinden organizasyon alanına toplam 21 hat üzerinde çalışan servis otobüsleri ile taşınacak. Bu amaçla kullanılacak otobüslerin 71'i elektrikli, 233'ünün de doğal gazlı olacağı belirtilerek Türkiye’nin ulaşımdaki çevre vizyonuna vurgu yapılmıştı. Ülkenin farklı kentlerinden geçtiğimiz hafta Antalya’ya getirilen otobüslerin, servis hatlarında yaşanan aksaklıklar dolayısıyla daha ilk günden yolda kalması dikkati çekti.

Dayanışmaya çağrı!

31 yıldır emeğin sesi olan Evrensel, gücünü sadece okurlarından alıyor. Emeğin sesinin daha gür çıkması için sen de güç ver.

📰
E-Gazete Her gün basılı gazeteyi dijital olarak oku...
🔊
Sesli Yazılar Köşe yazılarımızı sesli olarak dinle...
🚫
Reklamsız Deneyim Reklamlara takılmadan sadece habere odaklan.
ABONE OL Zaten abone misin? Giriş Yap

Dijital Evrensel uygulamamız güncellendi

İndir, Oku, Dinle...

📰
E-Gazete Her gün basılı gazeteyi dijital olarak oku...
🔊
Sesli Yazılar Köşe yazılarımızı sesli olarak dinle...
🔑
Şifresiz Giriş İmkanı E-posta adresinle şifresiz giriş yapabilirsin.
08.11.2026 10:29 / Güncelleme: 10:35

Eski Fenerbahçeli Valencia son dakikada attı, Boca Juniors şampiyon oldu

37 yaşındaki Enner Valencia, 90+6'da attığı golle Boca Juniors’ı şampiyonluğa taşıdı.

Eski Fenerbahçeli Valencia son dakikada attı, Boca Juniors şampiyon oldu

Fotoğraf: Boca Juniors resmi X hesabı (@BocaJrsOficial)

08.11.2026 10:37 / Güncelleme: 10:56

TikTok'a gençlere fuhuş sektörünü normalleştirme suçlaması

Araştırmacıların raporuna göre OnlyFans içerik üreticileri, TikTok'ta gündelik yaşam videoları üzerinden yetişkin içeriklerini tanıtıyor. TikTok ise müstehcenlik içermeyen bu videoları kullanıcılara ulaştırmaya devam ediyor.

TikTok'a gençlere fuhuş sektörünü normalleştirme suçlaması

Fotoğraf: greenwish _/Pexels

08.11.2026 10:22

Ahmet Hakan: Emir Sarıgül soyadını değiştirmek istiyormuş

Kara para aklama soruşturmasında ev hapsi şartıyla tahliye edilen Emir Sarıgül'ün soyadını değiştirmek istediği öne sürüldü. Ahmet Hakan, Sarıgül'e dedesinin soyadını almasını önerdi.

Ahmet Hakan: Emir Sarıgül soyadını değiştirmek istiyormuş

Fotoğraf: DHA

08.11.2026 08:49 / Güncelleme: 09:50

Bölge barolarından GS Store’un paylaşımına tepki: Hukuki süreç başlatacağız

Bölge baroları, Galatasaray Spor Kulübü’nün resmî mağaza hesabından yapılan paylaşıma tepki göstererek hukuki süreç başlatacaklarını duyurdu.

Bölge barolarından GS Store’un paylaşımına tepki: Hukuki süreç başlatacağız

Evrensel'i Takip Et

Bildirimleri aç

Bildirimler

Önemli haberlerden ve gelişmelerden haberdar olmak ister misiniz?

✓ Bildirimler başarıyla açıldı!