07.11.2026 21:34 / Güncelleme: 21:36

Eski MASAK Başkan Yardımcısı Ramazan Başak: 'Şahap Kavcıoğlu’nu rüşvet konusunda uyarmıştım'

BDDK’nin daire başkanı, rüşvet iddiası ile tutuklanırken, eski MASAK Başkan Yardımcısı Ramazan Başak, daha önce BDDK Başkanı Şahap Kavcıoğlu’nu bu konuda uyardığını açıkladı.

Eski MASAK Başkan Yardımcısı Ramazan Başak: “Şahap Kavcıoğlu’nu rüşvet konusunda uyarmıştım”

Şahap Kavcıoğlu | Fotoğraf: DHA

Fon soruşturması kapsamında, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) Uygulama 4. Daire Başkanı Mustafa Alper Taş bugün rüşvet suçlamasıyla tutuklanırken, eski MASAK Başkan Yardımcısı Ramazan Başak, daha önce BDDK Başkanı Şahap Kavcıoğlu’nu bu konuda uyardığını açıkladı.

Ramazan Başak sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

“Bugün SPK eski başkan vekili ve eksi daire başkanı ile halen görevde olan bir BDDK daire başkanı, rüşvet iddiası ile tutuklandı. Ülkenin en güzide kurumları arasında sayılan SPK, BDDK ve TCMB'de görev yapan bu kadar çok sayıda yöneticinin, dolandırıcılık ve rüşvet gibi yüz kızartıcı suçlamalarla tutuklandıklarına hiç şahit olmamıştık. Maalesef liyakatsizlik buraya kadar geldi.

Kurumun kanunlara ve mesleki etik kurallarına bağlı çalışan çoğunluğunu tenzih ederek ilk defa açıklıyorum.

Finans sektöründe, bazı kurum personeli hakkında etik olmayan iddiaların yoğun biçimde dile getirilmesi üzerine, yaklaşık bir buçuk yıl önce BDDK Başkanı Sayın Şahap Kavcıoğlu'nu bizzat ziyaret ederek, kendi gözlem ve değerlendirmelerimi de içerecek şekilde bu iddiaları aktardım. Görüşmede bir kurul üyesi arkadaşımız da vardı. Bugün rüşvetten tutuklanan kişi hakkında da çok yoğun maddi menfaat iddialarının olduğunu söyledim. Verdiğim örneklerden birisi de finans sektöründen çok yoğun biçimde maçlara ilişkin kombine biletler ve özel localara ilişkin imtiyazların talep edildiğine yönelik şikayetlere ilişkindi. Bunların tespit edilmesinin de hiç zor olmadığını aktardım.

Ancak bugün rüşvet iddiası ile tutuklanan daire başkanı, iki ay öncesine kadar, faizsiz bankacılık ve banka dışı finansal kuruluşlardan sorumlu olarak görevde kalmaya devam etti. İki ay kadar önce başka bir geri göreve atandığı için bu kritik görevinden ayrıldı.

Eğer uyarılar zamanında dikkate alınmış olsaydı, bunlar yaşanmayabilirdi.

Maalesef takı törenleri ve bu rüşvet suçlamaları, güzide kurumlarımızı çok yıpratıyor ve çok ciddi bir güven kaybı yaratıyor. Sonuçta da Ülkeye çok büyük zararlar veriliyor.

Bu tutuklamanın bir ders olmasını diliyorum.”

(Ekonomi Servisi)

Evrensel 31 yaşında!

31 yıldır emeğin sesi olan Evrensel, gücünü sadece okurlarından alıyor. Emeğin sesinin daha gür çıkması için sen de güç ver.

📰
E-Gazete Her gün basılı gazeteyi dijital olarak oku...
🔊
Sesli Yazılar Köşe yazılarımızı sesli olarak dinle...
🚫
Reklamsız Deneyim Reklamlara takılmadan sadece habere odaklan.
ABONE OL Zaten abone misin? Giriş Yap

Dijital Evrensel uygulamamız güncellendi

İndir, Oku, Dinle...

📰
E-Gazete Her gün basılı gazeteyi dijital olarak oku...
🔊
Sesli Yazılar Köşe yazılarımızı sesli olarak dinle...
🔑
Şifresiz Giriş İmkanı E-posta adresinle şifresiz giriş yapabilirsin.
07.11.2026 19:09 / Güncelleme: 21:07

Galatasaray-Amedspor: 4-3

Süper Lig'de zirve yarışı yapan Galatasaray'la Amedspor bugün sarı kırmızılı ekibin ev sahipliğinde karşı karşıya geldi. Galatasaray karşılaşmadan 4-3 galip ayrılarak ligdeki liderliğini korudu.

Galatasaray-Amedspor: 4-3

Fotoğraf: AA

07.11.2026 11:02

Fon vurgunu soruşturmasında 4 tutuklama: Eski SPK Başkan Vekili de tutuklandı

Fon vurgunu soruşturmasında gözaltına alınan 6 kişiden 4'ü tutuklandı. Tutuklananlar arasında eski SPK Başkan Vekili Enver Usca ve BDDK Daire Başkanı Mustafa Alper Taş da bulunuyor.

Fon vurgunu soruşturmasında 4 tutuklama: Eski SPK Başkan Vekili de tutuklandı
07.11.2026 12:52

Okullarda saldırılarına Bakanlığın çözümü çelik silah kasası oldu

Okullarda yaşanan saldırılarda öğrenci ve eğitim emekçileri yaşamını yitirirken, İçişleri Bakanlığı silah ruhsatı alacaklara çelik kasa zorunluluğu getirmeye hazırlanıyor.

Okullarda saldırılarına Bakanlığın çözümü çelik silah kasası oldu

Mustafa Çiftçi | Fotoğraf: ANKA

07.11.2026 14:04

Malatya'da itfaiye eri komşusu tarafından öldürüldü

Yazıhan ilçesinde çıkan tartışmada komşusu tarafından tabancayla vurulan 42 yaşındaki itfaiye eri Eser Kaya yaşamını yitirdi. Şüpheli gözaltına alındı.

Malatya'da itfaiye eri komşusu tarafından öldürüldü

Fotoğraf: DHA

Evrensel'i Takip Et

Bildirimleri aç

Bildirimler

Önemli haberlerden ve gelişmelerden haberdar olmak ister misiniz?

✓ Bildirimler başarıyla açıldı!