07.11.2026 00:31 / Güncelleme: 00:35

Cevdet Yılmaz'dan fon açıklaması: Gelecek hafta Cuma günü yeni bir ödeme yapılacak

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, fon krizi çerçevesinde yapılan ödemelere ilişkin, "Gelecek hafta cuma günü ödeme yapma yönünde hazırlık içindeyiz. Bankalar nezdinde, saklama kuruluşları nezdindeki değerlere bakacağız” dedi.

Cevdet Yılmaz'dan fon açıklaması: Gelecek hafta Cuma günü yeni bir ödeme yapılacak

Fotoğraf: MA

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, NTV canlı yayınında fon krizine ilişkin açıklamalarda bulundu. TMSF bünyesinde bir tane 131 fon için, bir de genel hesap açıldığı bilgisini paylaşan Yılmaz, “Buralara fahiş, haksız kazanç elde etmiş kişilerden veya kurumlardan tahsil edilen gelirler bu hesaplarda birikiyor" dedi.

Bugün itibarıyla iadelerden toplanan miktarın 31,5 milyar lira olduğunu söyleyen Yılmaz, “Bunların bir kısmı gönüllü iade. Bir de geri kazanım hesabı dediğimiz bir hesap var. Bunların toplamı 31,5 milyar gibi bir rakama tekabül ediyor” diye konuştu.

Yılmaz, olağan tasfiyede 55 bin 821 tekil yatırımcıya 55,4 milyar lira ödeme yapıldığını ve büyük oranda olağan tasfiyelerin bittiğini bildirerek, “Bugüne kadar olağan ve olağanüstü tasfiyede toplam 420 bin tekil yatırımcıya 130 milyar lira nakdi ve ayni ödeme yapılmış durumda. 455 bin küsur kişiden 420 bini şu veya bu miktarda bir ödeme almış durumda. 614 bin 874 hesaba 130,2 milyar lira ödenmiş. Tekilleştirdiğimizde tüm bu kişileri 179 bin 449 yatırımcının ana parası şu an ödenmiş durumda" ifadesini kullandı.

Pazar günü 10'uncu toplantı yapılacak

Fon Koordinasyon Kurulu'nun 10'uncu toplantısının muhtemelen 8 Kasım Pazar günü İstanbul'da yapılacağını belirten Yılmaz, “Gelecek hafta cuma günü yine bir ödeme yapma yönünde bir hazırlık içindeyiz. TMSF'de biriken bir miktar var. Diğer kaynaklarımıza bakacağız ve gelecek hafta cuma günü yine önemli miktarda bir ödeme yapılacağını ifade edebilirim” diye konuştu.

Yılmaz, gelecek hafta sonuna kadar yapısal önlemleri içeren bir kanun teklifinin büyük oranda hazır olacağını kaydetti.

Asgari ücret ve emekliler

Asgari ücrete ilişkin de konuşan Yılmaz henüz sürecin başlamadığını bildirdi. Emeklilerle ilgili çalışmaların sorulması üzerine Yılmaz, “Bunun üzerine epeydir çalışıyoruz. Yılbaşından önce mutlaka Meclis'imize arz edilecek. Meclis'imizin de takdiriyle nihai şeklini alacaktır” dedi.

(Haber Merkezi)

Dayanışmaya çağrı!

31 yıldır emeğin sesi olan Evrensel, gücünü sadece okurlarından alıyor. Emeğin sesinin daha gür çıkması için sen de güç ver.

📰
E-Gazete Her gün basılı gazeteyi dijital olarak oku...
🔊
Sesli Yazılar Köşe yazılarımızı sesli olarak dinle...
🚫
Reklamsız Deneyim Reklamlara takılmadan sadece habere odaklan.
ABONE OL Zaten abone misin? Giriş Yap

Dijital Evrensel uygulamamız güncellendi

İndir, Oku, Dinle...

📰
E-Gazete Her gün basılı gazeteyi dijital olarak oku...
🔊
Sesli Yazılar Köşe yazılarımızı sesli olarak dinle...
🔑
Şifresiz Giriş İmkanı E-posta adresinle şifresiz giriş yapabilirsin.
06.11.2026 19:03

İsmail Arı'nın tutukluluğuna yapılan itiraz reddedildi: 'Katalog suç' olarak gösterildi

BirGün Muhabiri İsmail Arı'nın tutukluluğuna yapılan itiraz 16. Ankara Ağır ceza Mahkemesince ‘yanıltıcıyı bilgiyi alenen yayma’ suçlaması katalog suçlar arasında gösterilerek reddedildi.

İsmail Arı'nın tutukluluğuna yapılan itiraz reddedildi: “Katalog suç” olarak gösterildi
06.11.2026 14:06 / Güncelleme: 14:32

Osmaniye'de ocak zammı öncesi emeklinin isyanı: 67 yaşındayım, ölene kadar çobanlık mı yapayım?

Osmaniye'de emekliler, yetersiz aylıklar nedeniyle geçinemediklerini söyledi. 67 yaşında çobanlık yapmak zorunda kaldığını belirten bir emekli, "Maaşım artarsa bırakırım, 67 yaşından sonra ne yapabilirim?" diyerek tepki gösterdi.

Osmaniye'de ocak zammı öncesi emeklinin isyanı: 67 yaşındayım, ölene kadar çobanlık mı yapayım?

Fotoğraf: ANKA

06.11.2026 16:04

Ekim ayı kadın cinayetleri raporu: 20 kadın katledildi, 39 kadın şüpheli şekilde yaşamını yitirdi

KCDP'nin açıkladığı kadın cinayetleri raporuna göre, ekim ayında 20 kadın katledildi; 39 kadın ise şüpheli şekilde yaşamını yitirdi.

Ekim ayı kadın cinayetleri raporu: 20 kadın katledildi, 39 kadın şüpheli şekilde yaşamını yitirdi

Fotoğraf: Ekmek ve Gül

06.11.2026 14:12 / Güncelleme: 14:57

Seçil Erzan'ın yargılandığı davada mütalaa açıklandı: 211 yıla kadar hapsi istendi

Kamuoyunda 'yüksek kârlı gizli fon' dolandırıcılığı olarak bilinen davada Seçil Erzan’ın yeniden yargılandığı davada açıklanan mütalaada Seçil Erzan’ın 211 yıla kadar hapisle cezalandırılması istendi. Duruşma 7 Aralık’a ertelendi.

Seçil Erzan'ın yargılandığı davada mütalaa açıklandı: 211 yıla kadar hapsi istendi

Seçil Erzan

Evrensel'i Takip Et

Bildirimleri aç

Bildirimler

Önemli haberlerden ve gelişmelerden haberdar olmak ister misiniz?

✓ Bildirimler başarıyla açıldı!