Emek Gençliği, Fransa'daki gençlerle dayanışma için sokağa çıkıyor
Emek Gençliği, Fransa'daki öğrenci eylemleri ve genel greve destek amacıyla Ankara, İzmir ve Eskişehir'de basın açıklamaları düzenleyecek. Tüm gençlere Fransa'daki mücadeleyle dayanışma ve Türkiye'de de mücadeleyi büyütme çağrısı yapıldı.
Fotoğraf: Evrensel
Ankara – Emek Gençliği, Fransa’da gerçekleşen öğrenci eylemleri ve genel grev çağrılarını Türkiye’den de yükseltmek üzere bugün Ankara, İzmir ve Eskişehir’de basın açıklamaları düzenleyecek.
Ankara Emek Gençliği yaptığı çağrısında; “Fransa’dan Türkiye’ye sorunlarımızda, mücadelemizde, taleplerimiz de ortak. Fransa’da genel grev ilan edilen 5 Kasım Perşembe günü mücadelemizin sınır tanımadığını haykırmak, dayanışmayı büyütmek için 19.00’da Kuğulupark’ta buluşuyor, basın açıklamamızı okumak için Fransız Büyükelçiliğine yürüyoruz. Demokratik, özerk bir üniversite; demokratik, bağımsız ülke mücadelemizi büyütmek için seni de bekliyoruz” ifadeleri yer aldı.
İzmir Emek Gençliği ise; “Yoksulluğa, geleceksizliğe, faşizme karşı sokakları dolduran Fransa halkı ve gençliğinin mücadelesini selamlıyoruz. Sınırları aşan taleplerimizi haykırmak için buluşuyoruz!” çağrısıyla 19.00’da Bornova Küçükpark Meydan’a çağrı yaptı.
Eskişehir Emek Gençliği ise; 5 Kasım Perşembe günü 18.30’da Kanatlı AVM önünde olacak. Çağrıda; “Yoksulluğa, geleceksizliğe, faşizme karşı yaşasın enternasyonal mücadele! 5 Kasım’da, Fransa’daki işçi ve emekçiler, gençler genel grev ve gösterilere hazırlanıyor. Eskişehir gençliğini de bu sesi büyütmeye, saray rejimine karşı birleşmeye çağırıyoruz!” denildi.
"Fransa'da büyüyen mücadele bize görevlerimizi hatırlatıyor"
Eylemlere dair açıklama yapan Emek Gençliği MYK üyesi İrem Taçyıldız, Fransa gençliğinin mücadelesiyle dayanışma amacıyla 3 ilde sokağa çıkacaklarını söyledi. Taçyıldız şunları kaydetti:
“Bugün Fransa gençliğinin talepleri de gösteriyor ki dünya gençliğinin sorunları ortaklaşıyor. Bütçeyi savaşa, sermayeye ayıran iktidarlar eğitime gelince bütçe olmadığı yalanlarını söylüyor. Ancak Fransa'da gençliğin mücadelesinin kazanımları bize bunun yalan olduğunu açıkça gösteriyor. Günlerdir süren mücadeleleri hükümetin geri adım atmasını sağladı ve onların maskesini düşürdü. Bugün Fransa'da büyüyen mücadele bize görevlerimizi de hatırlatıyor. Demokratik, parasız bir eğitim ancak mücadeleyle gerçek olur. Bizim de dilediğimiz gibi bir eğitimi ve geleceği kazanmamızın yolu mücadeleden geçer. Biz de Emek Gençliği olarak tüm gençleri Fransa gençliğinin mücadelesiyle dayanışmak ve ortak taleplerimiz etrafında Türkiye'de de mücadeleyi büyütmek için buluşmaya çağırıyoruz."
(Evrensel)Dayanışmaya çağrı!
31 yıldır emeğin sesi olan Evrensel, gücünü sadece okurlarından alıyor. Emeğin sesinin daha gür çıkması için sen de güç ver.
Dijital Evrensel uygulamamız güncellendi
İndir, Oku, Dinle...
Evrensel'i Takip Et