05.11.2026 10:56 / Güncelleme: 11:16

Emek Gençliği, Fransa'daki gençlerle dayanışma için sokağa çıkıyor

Emek Gençliği, Fransa'daki öğrenci eylemleri ve genel greve destek amacıyla Ankara, İzmir ve Eskişehir'de basın açıklamaları düzenleyecek. Tüm gençlere Fransa'daki mücadeleyle dayanışma ve Türkiye'de de mücadeleyi büyütme çağrısı yapıldı.

Emek Gençliği, Fransa'daki gençlerle dayanışma için sokağa çıkıyor

Fotoğraf: Evrensel

Ankara – Emek Gençliği, Fransa’da gerçekleşen öğrenci eylemleri ve genel grev çağrılarını Türkiye’den de yükseltmek üzere bugün Ankara, İzmir ve Eskişehir’de basın açıklamaları düzenleyecek.

Ankara Emek Gençliği yaptığı çağrısında; “Fransa’dan Türkiye’ye sorunlarımızda, mücadelemizde, taleplerimiz de ortak. Fransa’da genel grev ilan edilen 5 Kasım Perşembe günü mücadelemizin sınır tanımadığını haykırmak, dayanışmayı büyütmek için 19.00’da Kuğulupark’ta buluşuyor, basın açıklamamızı okumak için Fransız Büyükelçiliğine yürüyoruz. Demokratik, özerk bir üniversite; demokratik, bağımsız ülke mücadelemizi büyütmek için seni de bekliyoruz” ifadeleri yer aldı.

İzmir Emek Gençliği ise; “Yoksulluğa, geleceksizliğe, faşizme karşı sokakları dolduran Fransa halkı ve gençliğinin mücadelesini selamlıyoruz. Sınırları aşan taleplerimizi haykırmak için buluşuyoruz!” çağrısıyla 19.00’da Bornova Küçükpark Meydan’a çağrı yaptı.

Eskişehir Emek Gençliği ise; 5 Kasım Perşembe günü 18.30’da Kanatlı AVM önünde olacak. Çağrıda; “Yoksulluğa, geleceksizliğe, faşizme karşı yaşasın enternasyonal mücadele! 5 Kasım’da, Fransa’daki işçi ve emekçiler, gençler genel grev ve gösterilere hazırlanıyor. Eskişehir gençliğini de bu sesi büyütmeye, saray rejimine karşı birleşmeye çağırıyoruz!” denildi.

"Fransa'da büyüyen mücadele bize görevlerimizi hatırlatıyor"

Eylemlere dair açıklama yapan Emek Gençliği MYK üyesi İrem Taçyıldız, Fransa gençliğinin mücadelesiyle dayanışma amacıyla 3 ilde sokağa çıkacaklarını söyledi. Taçyıldız şunları kaydetti:

“Bugün Fransa gençliğinin talepleri de gösteriyor ki dünya gençliğinin sorunları ortaklaşıyor. Bütçeyi savaşa, sermayeye ayıran iktidarlar eğitime gelince bütçe olmadığı yalanlarını söylüyor. Ancak Fransa'da gençliğin mücadelesinin kazanımları bize bunun yalan olduğunu açıkça gösteriyor. Günlerdir süren mücadeleleri hükümetin geri adım atmasını sağladı ve onların maskesini düşürdü. Bugün Fransa'da büyüyen mücadele bize görevlerimizi de hatırlatıyor. Demokratik, parasız bir eğitim ancak mücadeleyle gerçek olur. Bizim de dilediğimiz gibi bir eğitimi ve geleceği kazanmamızın yolu mücadeleden geçer. Biz de Emek Gençliği olarak tüm gençleri Fransa gençliğinin mücadelesiyle dayanışmak ve ortak taleplerimiz etrafında Türkiye'de de mücadeleyi büyütmek için buluşmaya çağırıyoruz."

(Evrensel)

Dayanışmaya çağrı!

31 yıldır emeğin sesi olan Evrensel, gücünü sadece okurlarından alıyor. Emeğin sesinin daha gür çıkması için sen de güç ver.

📰
E-Gazete Her gün basılı gazeteyi dijital olarak oku...
🔊
Sesli Yazılar Köşe yazılarımızı sesli olarak dinle...
🚫
Reklamsız Deneyim Reklamlara takılmadan sadece habere odaklan.
ABONE OL Zaten abone misin? Giriş Yap

Dijital Evrensel uygulamamız güncellendi

İndir, Oku, Dinle...

📰
E-Gazete Her gün basılı gazeteyi dijital olarak oku...
🔊
Sesli Yazılar Köşe yazılarımızı sesli olarak dinle...
🔑
Şifresiz Giriş İmkanı E-posta adresinle şifresiz giriş yapabilirsin.
05.11.2026 09:31

Türkiye vatandaşlarının vizesiz seyahat edebileceği 103 ülke: Kimlikle veya pasaportla nerelere gidilebilir?

Schengen vizesi işlemleriyle karşılaşmak istemeyenler, alternatif seyahat rotalarını araştırıyor. Kimlikle giriş yapılabilen ülkelerden, kapıda vize uygulayan destinasyonlara kadar Türkiye vatandaşlarının seyahat edebileceği ülkeler belli oldu.

Türkiye vatandaşlarının vizesiz seyahat edebileceği 103 ülke: Kimlikle veya pasaportla nerelere gidilebilir?
05.11.2026 10:35

Özgür Özel, 'iftira atmam' dediği mektubunu okumuştu: Serkan Topal 80 gündür iddianamesiz tutuklu

Eski CHP Hatay Milletvekili Serkan Topal, 80 gündür Sincan Cezaevinde tutuklu. Hakkında iddianame hazırlanmayan Topal'ın neden tutuklandığı, dosyasındaki ‘gizlilik’ kararı nedeniyle bilinmiyor.

Özgür Özel, 'iftira atmam' dediği mektubunu okumuştu: Serkan Topal 80 gündür iddianamesiz tutuklu

Eski CHP Hatay Milletvekili Serkan Topal

05.11.2026 06:05 / Güncelleme: 06:25

Bayrampaşa Belediyesi kreşinde 3,5 yaşındaki çocuklara Kur'an dersi: Veli itiraz etti, din eğitimi sürdü

Bayrampaşa Belediyesine bağlı çocuk eğitim merkezinde 3,5 yaşındaki çocuklara Kur'an ve Arapça öğretildi. Çocuklarının eğitime katılmasını istemeyen velinin itirazı üzerine okul yönetimi, çocukları ders saatinde başka sınıfa alacağını bildirdi.

Bayrampaşa Belediyesi kreşinde 3,5 yaşındaki çocuklara Kur'an dersi: Veli itiraz etti, din eğitimi sürdü

Temsili görsel | Fotoğraf: Şeyhmus Kino/Pexels

05.11.2026 00:10

İş birlikçilerine ‘meşruiyet’ dağıtan Trump’ın artık kendi meşruiyeti tartışmalı: Hayduta tokat

Trump yönetimi, ara seçimlerde hezimete uğradı. Çıkardığı savaşların da harladığı enflasyon ateşiyle Amerikan halkını daha da yoksullaştıran Trump ve partisi Kongrenin iki kanadında da çoğunluğu kaybetti.

İş birlikçilerine ‘meşruiyet’ dağıtan Trump’ın artık kendi meşruiyeti tartışmalı: Hayduta tokat

Fotoğraf: Trump BM kürsüsünde konuşuyor

05.11.2026 10:43

ABD'den İran'a yaptırım: Türkiye merkezli bir şirket de listeye alındı

ABD Hazine Bakanlığı, İran'a yönelik yaptırımlar kapsamında Türkiye merkezli Fugo Ground Services şirketini yaptırım listesine aldığını duyurdu.

ABD'den İran'a yaptırım: Türkiye merkezli bir şirket de listeye alındı

Fotoğraf: The White House/Wikimedia Commons Public domain

05.11.2026 10:06

Şüpheli şekilde yaşamını yitiren Nurcan Akpirinç’in dosyasında 5 aydır gelişme yok

Diyarbakır’ın Bağlar ilçesinde 20 Haziran’da evinde şüpheli bir şekilde ölü bulunan 23 yaşındaki Nurcan Akpirinç’in ölümüne ilişkin soruşturmada 5 aydır otopsi raporu çıkmadı. Anne Asiye Akpirinç, 112 çağrısının araştırılmasını istedi.

Şüpheli şekilde yaşamını yitiren Nurcan Akpirinç’in dosyasında 5 aydır gelişme yok

Fotoğraf: MA

Evrensel'i Takip Et

Bildirimleri aç

Bildirimler

Önemli haberlerden ve gelişmelerden haberdar olmak ister misiniz?

✓ Bildirimler başarıyla açıldı!